Cum să călătorești prin Europa cu bani puțini. Cele mai eficiente trucuri

Europa are unele dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din toată lumea și dacă locuitorii de pe alte continente cheltuiesc o mică avere pentru a se bucura de Spania, Franța sau Italia, noi românii avem un mare avantaj. De ce? Ei bine, în anumite perioade din an, zborurile sunt extrem de ieftine.

cum sa calatoresti ieftin in europa jpg

Așa că, dacă vrei să pleci într-o vacanță prin Europa, dar nu ai un buget foarte mare și perioada călătoriei este flexibilă, îți poți seta alerte de preț pe Google Flights și multe alte site-uri. În momentul în care costul unui bilet de avion scade, vei fi înștiințat și îl vei achiziționa la un preț redus. Spre exemplu, sunt perioade în care poți merge în Santorini, Roma, Milano sau Viena cu doar puțin peste 100 de lei dus-întors.

Pe aceeași idee ți-am mai pregătit și: Destinații turistice de poveste. Locuri pe care să le vizitezi în 2022

Lunile noiembrie și martie, spre exemplu, sunt considerate off-season pentru destinațiile calde, în care majoritatea turiștilor merg vara. Sunt totuși locuri care au un potențial uriaș, pentru că pe lângă plaje ele oferă și arhitectură, muzee, palate, iar aici putem include Atena, Florența, Mallorca , Lisabona și Coasta de Azur.

Cum poți să ai o vacanță de vis în Europa, chiar dacă ai un buget mic

Sunt foarte multe destinații în care intrările la diferite obiective turistice sunt gratuite pentru tinerii până în 25 de ani sau pensionari și au reduceri considerabile pentru elevi sau studenți. Sfatul meu este, spre exemplu, să găsești întâi un bilet de avion ieftin, apoi să cauți cazare și după să cauți cele mai importante locuri de vizitat în orașul sau, de ce nu, orașele cu pricina și să verifici lista de prețuri- acolo vor fi specificate informațiile cu privire la gratuități.

Poate te intereseazăCât te costă să-ți faci vacanța la plajă, în decembrie. Cele mai căutate destinații exotice

Dacă hotelurile ți se par prea scumpe, atunci caută apartamente pe AirBnb, căci gazdele aleg de obicei prețuri mai puțin piperate decât marile lanțuri hoteliere. Dacă și așa ți se pare prea scump, atunci hostelurile sunt o variantă foarte bună și sigură, deopotrivă, mai ales în marile orașe europene. Mulți dintre „digital nomads” născuți odată cu pandemia aleg să stea în hosteluri pentru că nu e doar ieftin, ci și o oportunitate perfectă pentru networking.

Când pleci în vacanță evită să mergi cu taxiul

De altfel, în alte orașe din Europa taxiurile sunt foarte scumpe, nu ca în România unde, de bine de rău, îți permiți să iei un taxi sau o altă alternativă de tip ridesharing până la aeroport. Interesează-te, înainte de a pleca în concediu, de autobuzele și trenurile pe care le poți lua. În Milano, spre exemplu, un drum cu taxiul de la aeroportul din Bergamo și până în centrul orașului costă aproximativ 100 de euro, pe când un bilet de autobuz este 15 euro sau 10 dacă îl achiziționezi online.

Nu rata: Descoperă frumusețea Insulei Tenerife: Top atracții turistice

E recomandat să nu îți iei cazare fix în centrul orașului, pentru că va fi mult mai scumpă, dar cu un abonament zilnic la autobuz sau metrou vei avea toată mobilitatea de care ai nevoie pentru a vizita cât mai multe obicetive turistice. Restaurantele în zonele turistice pot avea prețuri destul de piperate, dar la o simplă căutare pe Google găsești foarte multe oferte pentru prânz sau cină, oferte de tip all you can eat sau variante sănătoase de fastfood.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net