Aceste insule oferă excursii și experiențe de lux, gratis! Condițiile impuse turiștilor

Ultima actualizare:

Într-o inițiativă în premieră la nivel mondial, o țară formată din 300 de insule a luat decizia să le ofere turiștilor excursii și gratuități în funcție de modul în care tratează mediul înconjurător și cultura locală. Aceste experiențe exclusiviste nu vor putea fi plătite cu bani.

O țară superbă oferă gratuități pentru turiștii care protejează natura
O țară superbă oferă gratuități pentru turiștii care protejează natura

Această idee inedită are menirea de a proteja unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Formată din peste 300 de insule din Pacificul de Sud, Palau a căpatat o notorietate aparte după ce aici s-a filmat unul din sezoanele celebrului show american Survivor.

Deși are mai puțin de 20.000 de locuitori, Republica Palau a avut mereu inițiative lăudabile. A adoptat prima constituție anti-nucleară din lume, în 1979, și a pus în aplicare și ”Angajamentul Palau” în decembrie 2017, care impunea vizitatorilor internaționali să accepte o ștampilă în pașapoartele lor prim care promiteau copiilor din Palau că vor „călca ușor" și vor „conserva și proteja" insulele, conform BBC.

Vacanță de neuitat în paradis! Insulele Palau oferă excursii și experiențe gratuite pentru turiștii care protejează natura

Acum, pe măsură ce arhipelagul se deschide din nou turismului după doi ani lungi de lockdown, un nou program numit ”Ol'au Palau” reprezintă o premieră mondială pentru turismului responsabil. Călătorilor li se vor oferi  excursii și experiențe exclusiviste bazate pe modul în care tratează mediul și cultura, ci nu pe cât sunt dispuși să cheltuiască.

Programul, gestionat printr-o aplicație personalizată care se lansează în lunile următoare, oferă puncte celor care vor trata, în vacanța lor, insulele din Palau cu blândețe și respect, luând decizii sustenabile pentru mediu, precum ar fi utilizarea protecției solare sigure pentru reciful de corali, vizitarea siturilor importante din punct de vedere cultural (cum ar fi Muzeul Național - cel mai vechi din Micronezia) și consumul de alimente locale obținute în mod natural.

Cum funcționează programul prin care turiștii vor primi excursii și experiențe gratuite

Odată ce pun în aplicare turismul responsabil, oaspeții își pot răscumpăra apoi punctele pentru a debloca experiențe culturale și excursii în natură, care sunt în mod normal rezervate localnicilor și prietenilor lor apropiați. Astfel, vizitatorii pot ajunge să meargă în drumeții interzise, să înoate într-o peșteră secretă, să împartă o masă cu localnicii și bătrânii sau să arunce undița într-un loc de pescuit retras.

De asemenea, sunt promise noi experiențe la care turiștii n-ar fi avut voie să ia parte în trecut, inclusiv o ceremonie de naștere, care este un eveniment cultural important în rândul localnicilor.

Ideea acestui program și a ”Angajamentului Palau” a apărut în 2015, moment în care turismul ajunsese la 150.000 de vizitatori anual, adică de peste șapte ori mai mult decât populația țării. Mulți dintre turiști nu înțeleg ecosistemul fragil sau cât de importantă este sustenabilitatea pentru locuitorii acestor Insule, iar programul are menirea să-i îndrume pe calea cea bună.

Insulele Palau sunt un adevărat paradis pentru turiști

Se spune că plajele și apa albastră din Palau îi transformă pe cei mai pesimiști turiști în persoane pline de pozitivitate. Nu știm cum arată paradisul, dar insulele din Palau nu pot fi departe de modul cum și-l imaginează mulți dintre noi.

Palau este, totodată, unul din cele mai mari puncte de atracție pentru scufundătorii din întreaga lume. Celebrele Blue Corner și Turtle Cove sunt locuri unice și superbe. Republica Palau este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, la aproximativ 800 de km de Filipine. Una dintre cele mai mici țări din lume, Palau și-a câștigat independența în 1994.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net