Plan Roșu activat în Mehedinți! Peste 70 de elevi şi profesori au ajuns la spital, după ce ar fi făcut toxiinfecție alimentară

A fost Plan Roșu activat joi după-amiază, 19 septembrie 2024, în Mehedinți! 70 de copii, cel mai mic de cinci ani, şi doi profesori au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat alimente la şcoală.

70 de elevi și 2 profesori, transportați la spital / foto: Pexels
70 de elevi și 2 profesori, transportați la spital / foto: Pexels

Peste 70 de copii, cel mai mic are doar cinci ani, și doi profesori, de la opt școli diferite din județul Mehedinți, au început să se simtă brusc rău după ce au mâncat paste cu carne livrate de aceeaşi firmă de catering. Toți au ajuns de urgență la spital, după ce ar fi făcut toxiinfecție alimentară.

Primul apel la salvare a fost dat la ora 14:15, apoi au urmat alte zeci de telefoane de la alți părinţi care reclamau aceleaşi simptome, dureri puternice de stomac, ameţeli și stări de vomă. De asemenea, mulți dintre părinții îngrijorați nu au mai așteptat ambulanța în momentul în care şi-au văzut copiii aproape leşinaţi.

„Tot judeţul e mobilizat”

Mirosea mâncarea, nu putea să stai lângă ea. Am două fete. Una a mâncat acolo, cealaltă a luat-o acasă. Când am mirosit-o, mirosea de nu puteai să stai lângă caserola aia”, a declart un părinte, potrivit observator.ro.

Avem 63 de solicitări şi am intervenit cu toate echipajele din dotare, am solicitat şi două echipaje de acasă”, a precizat Victor Maliborschi, manager SAJ Mehedinţi.

Asistenţii şi medicii scot pe bandă rulantă elevii din ambulanţe, pe tărgi, în scaune cu rotile ori pe braţe, în faţa unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin. Mulți copii au fost aduși cu microbuzul şcolar. Nu e exclus ca numărul cazurilor să crească.

Firma de catering livrează mâncare la mai multe şcoli din judeţul Mehedinţi. Acum, patronii sunt verificaţi. „Azi s-au servit 140 de porţii. Tot judeţul e mobilizat. Până acum n-am avut nicio problemă”, a spus Viorel Spuză, primar Vlădaia.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică au luat deja probe din mâncarea oferită copiilor și așteaptă rezultatele analizelor de laborator. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net