Plouă cu bucăţi de peşte congelat în pădurile din România!
Nu e nici o exagerare! Peştele congelat cade din cer în zone forestiere din mai multe judeţe. Zece avioane decolează zilnic de pe Aeroportul Caransebeş (Caraş – Severin) şi zboară peste pădurile din Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Argeş, Sibiu şi Braşov. Piloţii împrăştie tone de momeli pe bază de peşte, congelate la minus 28 de grade.
În amestecurile din peşte se găsesc pastile antirabie. Ţinta sunt miile de vulpi, animale care sunt principalele purtătoare ale rabiei şi care trebuie imunizate.
Campania de toamnă a început pe baza unui program european şi e organizată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Când momeala se dezgheaţă, vulpile sunt atrase de mirosul de peşte şi astfel înghit şi pastila care le fereşte de turbare.
Rabia sau turbarea e o boală produsă de un virus care afectează creierul şi măduva spinării, atât la animale, cât şi la oameni. Rabia este o boală infecţioasă acută şi se transmite de la animal la om prin muşcatură. Netratată la timp, rabia poate duce la deces.