Poftiţi la distracţie, de Ziua Naţională

Ultima actualizare:

    Parada va avea loc  la Arcul de Triumf,  redeschis după  trei ani
Parada va avea loc la Arcul de Triumf, redeschis după trei ani

Ieşiţi din case! De Ziua Naţională a României au fost pregătite numeroase evenimente care vă aşteaptă. Peste 3.000 de militari vor defila pe sub Arcul de Triumf, iar seara, în Capitală, se vor aprinde trei milioane de beculeţe şi se va deschide Târgul de Crăciun.

O zi cu adevărat festivă. Joi, oficialităţile vor fi prezente la parada militară de sub Arcul de Triumf. Din acest motiv, sunt restricţii de trafic, până la ora 16.00. 

  • Va fi închisă circulaţia pe axul central al Şoselei Kiseleff şi pe banda I de circulaţie, pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf, pe banda I pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei. Tot până la ora 16.00, va fi închisă total circulaţia pe Şoseaua Kiseleff între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, precum şi pe străzile adiacente. Traficul rutier va fi restricţionat temporar şi pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Mărăşti şi Strada Clucerului, pe durata deplasării vehiculelor angrenate în paradă. Va fi restricţionată circulaţia şi în pasajul de la Piaţa Presei Libere, pe sensul de deplasare către Piaţa Arcul de Triumf.
  • Parada va începe la ora 11.00, când preşedintele Klaus Iohannis va primi salutul Drapelului de luptă şi va trece în revistă Garda de Onoare. Peste 3.000 de militari români, de la toate armele, vor defila pe sub Arcul de Triumf. Veţi vedea noile uniforme ale trupelor de luptă, impermeabile şi rezistente la foc, şiruri nesfârşite de maşini blindate, iar pe cer vor zbura 50 de aeronave, inclusiv noile aeronave supersonice F-16 Fighting Falcon, recent intrate în dotarea Forţelor Aeriene.
  • Un moment impresionant va fi defilarea detaşamentului format din militarii răniţi în misiunile externe. Vor fi prezenţi jandarmi călare, poliţişti, paraşutişti, vânători de munte, infanterişti marini, precum şi soldaţi din opt ţări NATO. Defilarea se va încheia cu un detaşament al Drapelelor de epocă. Evenimentul va dura două ore.
  • Seara, la ora 19.00, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea,  va da startul Sărbătorilor de Iarnă, în Piaţa Constituţiei, când vor fi aprinse luminile de Sărbători şi se va deschide Târgul de Crăciun. Anul acesta, peste 3 milioane de beculeţe de tip LED vor împodobi Capitala cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 29 km, în 52 de locaţii. În acelaşi loc, va fi deschis Târgul de Crăciun unde vă aşteaptă o mulţime de atracţii: peste 100 de căsuţe cu dulciuri şi cadouri, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de Sărbători. Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1 - 24 decembrie, între orele 11 - 13 şi 17 - 22. Într-un decor magic, toţi copiii se vor întâlni cu Moş Crăciun şi spiriduşii săi, Pacheţică, Prăjiturică, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi cu Povestitorul. 

Cozi kilometrice pe DN1

simeon stalpnicul png

Trafic de coșmar, miercuri, pe DN 1, pe raza județului Prahova. Mii de turiști și-au programat să petreacă minivacanța de 1 Decembrie în stațiunile montane, unde hotelierii au anunțat un grad de ocupare de 90 la sută. Din cauza numărului mare de autovehicule, circulația rutieră pe sensul spre Brașov s-a desfășurat, încă de dimineață, îngreunat în zona localităților prahovene Comarnic și Bușteni. La intrarea în Comarnic coloana de mașini s-a întins pe mai bine de 5 kilometri iar la intrarea în Bușteni a fost de peste 3 kilometri, o porțiune de 2 kilometri fiind parcursă în 40 de minute. (Laura Petrescu) 

Petreceri în toată țara

  • La Cluj, Ziua Națională a României va fi prilej de sărbătoare. Dimineața va avea loc clasica paradă militară urmată de un program folcloric. Seara la ora 19.00 se vor aprinde luminile de Sărbători, la ora 20.00 va avea loc un concert Holograf, urmat de un foc de artificii și un concert DJ Project. 
  • La Constanţa, autorităţile au pregătit un program special pentru Ziua Naţională, cu depuneri de coroane în Cimitirul Eroilor, urmând ca de la ora 11.00 manifestările să se mute în Piaţa Ovidiu. Acolo, va cânta fanfara Forţelor Navale. Surpriza este că de 1 Decembrie, toate muzeele vor fi deschise și vor avea intrare liberă.
  • Oraşul Focșani, este unul dintre puținele locuri din țară unde autoritățile celebrează Ziua Națională a României oferind mâncare. Se va distribui fasole cu cârnați și câte un ceai cald participanților la manifestările organizate în Piața Unirii. Vor fi pregătite 3.000 de porții de fasole cu cârnați.
  • La Bușteni de 1 Decembrie va sosi Trenul Regal care va putea fi admirat de toți curioșii, iar la Sinaia manifestările vor include o paradă militară și demonstrații ale salvamontiștilor. La sfârșit, se vor servi sarmale şi vin fiert.
  • La Timișoara, 1 Decembrie va fi sărbătorit printr-o paradă militară urmată de la ora 17.00 de concerte de muzică populară și ușoară. De la ora 17.30 se va aprinde iluminatul de Sărbători, de la ora 20.00 va cânta Raluka, iar după o oră Delia, evenimentul cel mai așteptat al zilei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net