Polițist lovit în trafic de un șofer grăbit. Cum s-a întâmplat

Ultima actualizare:

Un polițist argeșean a fost lovit de un șofer pe care îl țintise să-l oprească în trafic.  Din fericire, omul legii nu a fost grav rănit. 

FOTO: Politia Română/ Facebook
FOTO: Politia Română/ Facebook

Polițistul, care face parte din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Azi dimineață, în jurul orei 9.00, acesta se afla pe strada Calea Alexandriei din Costești, unde dirija circulația.

La un moment dat, a poliţistul a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa din direcţia Piteşti către Buzoeşti. Acesta nu a oprit la timp și l-a acroșat pe polițist. Din fericire, din primele investigaţii medicale, poliţistul nu este rănit grav, însă a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital. 

Deocamdată nu se cunoaște de c e nu a oprit șoferul la semnalul polițistului, însă împrejurările vor fi stabilite în urma cercetărilor.  

Șoferul s-a ales cu dosar penal   

„Din verificările preliminare, autoturismul a fost condus de un bărbat de 69 de ani, din Piteşti, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că nu a consumat alcool”, precizează IPJ Argeş, conform adevarul.ro.

În cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut. 

Gesturi ale polițiștilor când dirijează circulația   

Atunci când dirijează circulaţia, poliţistul rutier realizează o serie de gesturi care trebuie cunoscute de toţi şoferii:  

Braţul ridicat vertical înseamnă „atenţie, oprire” pentru toţi participanţii la trafic care se apropie, cu excepţia celor care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţă.

Braţul întins orizontal semnifică „oprire” pentru toţi participanţii la trafic care intersectează braţul întins indiferent de direcţie.   

Braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care intersectează braţele întinse   

După semnalele de la poziţia 2 şi 3 poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia să însemnând de asemenea oprire pentru participanţii la trafic care vin din faţă sau spate .   

Balansarea cu braţul pe verticală a unui dispozitiv cu lumina roşie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte însemană „oprire“ pentru participanţii la trafic spre care este îndreptat.   

Balansarea pe verticală a braţului semnifica reducerea vitezei.   

Rotirea vioaie a braţului arată mărirea vitezei şi grăbirea traversării drumului de către pietoni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net