Poluare masivă pe râul Olt

Ultima actualizare:

    Apele râului Olt sunt poluate cu kerosen, scurse dintr-o cisternă ce s-a răsturnat în apropiere
Apele râului Olt sunt poluate cu kerosen, scurse dintr-o cisternă ce s-a răsturnat în apropiere

Apele râului Olt sunt masiv poluate cu kerosen, după ce o cisternă s-a răsturnat pe DN1, în dreptul localităţii braşovene Viştea de Jos. Specialiștii sunt la fața locului pentru a limita dezastrul, iar circulația rutieră a fost deviată.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov a anunţat, miercuri, 11 noiembrie, că a intervenit cu peste 3.000 kg de absorbant produse petroliere pentru a preveni poluarea cursurilor de apă din zonă, în urma răsturnării, pe DN1, a unei cisterne încărcate cu 25 de tone de kerosen, scrie Mediafax.

SGA Braşov a anunţat, într-un comunicat, că imediat după accidentul produs în dreptul localităţii braşovene Viştea de Jos a fost mobilizată o echipă de intervenţie formată din 15 angajaţi şi a fost trimis un autocamion încărcat cu 3.000 kg de absorbant pentru produse petroliere tip spill-sorb şi 250 de metri de baraj absorbant.

Marţi dimineaţă ( 10 noiembrie), în jurul orei 8.00, o autocisternă încarcată cu 25 de tone de kerosen, aparţinând firmei SC Treiro SRL Ilfov, s-a răsturnat într-un şanţ după ce şoferul acesteia nu a asigurat autovehiculul înainte de a coborî. Cisterna a luat-o la vale circa 50 m, apoi s-a răsturnat într-un şanţ.

Un echipaj cu apă şi spumă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov s-a deplasat la locul indicat pentru a izola zona, iar bornele cisternei au fost deconectate pentru a înlătura pericolul producerii unei explozii.

Accidentul s-a petrecut pe DN1 la kilometrul 255 + 500 metri, în dreptul localităţii Viştea de Jos, vinovatul fiind şoferul cisternei, un prahovean de 53 de ani.

Circulaţia rutieră a fost deviată pe DJ 104A prin oraşul Victoria, iar zona a fost izolată pe o distanţă de 300 de metri, până când cisterna a fost ridicată de o macara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sacalul criminal constanta jpg
derya jpg
castel scotia de vanzare jpg
t16 actu 2 25col vita de vie jpeg
foto1 reporter click! si black alien jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa de sud acoperita de zapada jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net