Pompier din Mehedinţi, campion mondial la culturism. Salvatorul conduce o echipă de scafandri

Ultima actualizare:

    Plt. adj. Albert Mufturel, din cadrul ISU Mehedinți   FOTO: ISU Mehedinți
Plt. adj. Albert Mufturel, din cadrul ISU Mehedinți FOTO: ISU Mehedinți

Salvator de vieți în acte, iar în timpul liber cel mai bun culturist la categoria sa. Este povestea lui Albert Cristi Mufturel, un pompier din Mehedinți, care la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness a câștigat două medalii de aur şi o medalie de bronz.

Pompierul Albert Cristi Mufturel (41 ani) este din 2006 angajat la ISU Mehedinţi. A condus timp de 10 ani seviciul de descarcerare, iar acum are în subordine una dintre cele mai bune echipe de scafandri din ţară. Când nu salvează vieți, tânărul se pregăteşte pentru competiţii sportive. În perioada 4-7 noiembrie, sportivul a participat la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, care s-a desfăşurat în Spania. 

Două medalii de aur și una de bronz  

Albert a obţinut titlul de campion mondial şi campion mondial absolut la categoria „Master Men’s Classic Bodybuilding 40-44 years, 80 kg”, dar şi medalia de bronz la categoria „Men’s Bodybuilding 40-44 ani, 90 kg”.

„Peste 1800 de sportivi, uniţi de pasiunea pentru culturism şi fitness, s-au întrecut în cadrul acestei competiţii internaţionale acerbe. Din lotul României, a făcut parte şi colegul nostru, care a demonstrat, şi de această dată, că munca asiduă şi dăruirea sunt atribute esenţiale în atingerea performanţei, acestea fiind răsplătite cu rezultate excepţionale: două medalii de aur şi o medalie de bronz”, a transmis ISU Mehedinţi.   


    Plt. adj. Albert Mufturel, campion mondial şi campion mondial absolut la categoria „Master Men's Classic Bodybuilding 40-44 years, 80 kg FOTO: Romanian Aesthetics
Plt. adj. Albert Mufturel, campion mondial şi campion mondial absolut la categoria „Master Men's Classic Bodybuilding 40-44 years, 80 kg FOTO: Romanian Aesthetics

Albert Mufturel recunoaște că este o muncă imensă în spatele acestei performațe, însă orice efort dispare atunci când urcă pe podium, mai ales pe cea mai înaltă treaptă. Sportiviul spune că simte o satisfacție imensă atunci când aude imnul național: „Este o muncă uriaşă, antrenamente, dietă. Dar orice efort merită. Sentimentul pe care-l ai atunci când eşti pe cea mai înaltă treaptă şi auzi imnul României este unic.”.

„Este un coleg extraordinar”

Și colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt mândri de realizările extraprofesionale ale lui Albert, îl susțin și se bucură alături de el ori de câte ori participă la concursuri. „Este un coleg extraordinar. Noi încercăm să-l protejăm când ştim că are competiţii grele şi de fiecare dată stăm cu sufletul la gură. Performanţa lui de acum demonstrează că au meritat toate eforturile”, spun colegii campionului, conform adevarul.ro.

În urmă cu două luni, Albert Mufturel şi echipajul său de scafandri au reuşit să salveze viaţa unui şofer care căzuse într-o prăpastie cu autotrenul pe care-l conducea. Operaţiunea a fost extrem de dificilă şi s-a desfăşurat pe parcursul a aproape trei ore. „A făcut un efort fizic uriaş, are răbdare, ştie să ne mobilizeze. În misiuni este extraordinar, ne ajută enorm cu forţa pe care o are”, au mai spus colegii sportivului.  

Citește și: 

Ziua e pompier, noaptea - pictoriţă

Pompierul care creşte cele mai scumpe găini

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net