Pompierii acuzați de judecători: ”Cereau sponsorizări de la patroni”

Ultima actualizare:

    Inspectorul ISU care mergea în George Matei Petrică a fost arestat preventiv
Inspectorul ISU care mergea în George Matei Petrică a fost arestat preventiv

Incredibil, dar adevărat. Inspectorii de la ISU nu puteau să controleze și să amendeze firmele pentru că primeau sponsorizări de la ele. Informaţia apare în motivarea instanţei în cazul arestării celor doi angajaţi ISU, iar practica era cunoscută de şefi.

Tribunalul Militar consideră că este greu de imaginat că societăţile care sponsorizează masiv ISU pot fi controlate în mod obiectiv şi, eventual, sancţionate drastic.

Astfel a motivat judecătorul militar decizia prin care doi inspectori ISU au fost arestați.

George Matei Petrică se află în arest preventiv, iar Antonina Radu plasată în arest la domiciliu, pentru că are în îngrijire un copil minor.

Cei doi au fost acuzaţi de abuz în serviciu legat de controalele făcute în Clubul Colectiv, dar nedeclarate superiorilor.

Patronii localului, audiaţi de procurorii militari, au spus că nu le-au dat bani celor doi când au venit să-i verifice. La dosar sunt documente ridicate de la ISU Bucureşti care arată că o fundaţie care funcţiona pe lângă ISU strângea sume de bani de la operatorii economici verificaţi de angajaţii inspectoratului.

”Îi controlau și le cereau bani”

Sponsorizările, cum spune judecătorul militar, au fost recunoscute de alţi angajaţi ISU care au fost audiaţi în ultimele zile.

”Îi controlau și le cereau bani. Da, e timpul să zicem lucrurile astea! Pentru că nu e normal ca munca a peste 3.000 de colegi, că atâția lucrează în Dealul Spirii, să fie târâtă în ceva ce ne poate murdări pe toți”, spune un angajat ISU pe forumul pompierilor, citat pe blogul tolo.ro. ”Vreme de câțiva ani, până la începutul lui 2015, când s-a schimbat conducerea, inspectorii de control de la ISU București solicitau sponsorizări chiar de la firmele pe care le controlau”, recunoaște un alt ofițer de pompieri.

Totul a pornit de la  fostul comandant, colonelul Stelian Duduș, cel care conducea ISU București. Banii strânși de la patronii de localuri mergeau în conturile a două asociații: Asociația Pompierul și Asociația Dealul Spirii Capitală.

Prima era dedicată sportului, iar a doua derula activități umanitare, dar nu numai. ”Da, am călătorit prin Asociație în câteva țări din Europa, în Germania, în Austria, în Franța, pentru schimb de experiență, pentru că avem relații bune cu pompierii de acolo”, a recunoscut Duduș. ”Comandantul se plimba tot timpul! Stilul lui de conducere era: delegare și absență”, spune cineva din unitate, tot pe tolo.ro.

”Nu poți face și control, și cerere de sponsorizare, futu-i pipirigul ei de treabă”

”E adevărat, recunoaște aceeași sursă, că asociația a ajutat colegii și în probleme de sănătate, de familie. Unii au primit și 5.000 de lei și s-au vindecat oamenii de cancer! Problema e că banii se procurau într-un mod incompatibil cu natura activității noastre”.

”Nu poți face și control, și cerere de sponsorizare, futu-i pipirigul ei de treabă”, confirmă un alt pompier.

Magistratul a subliniat astfel că procurorii ar trebui să se uite cu atenţie la superiorii ierarhici ai celor doi angajaţi ISU pentru a putea completa tabloul responsabililor pentru incendiul din Colectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
hora bologna ciuleandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net