Povestea de film a lui Paul Tiberiu Iordache, campion mondial la karate. Este student la Sorbona

Paul Tiberiu Iordache este românul care la doar 20 de ani a cucerit lumea sporturilor! Tânărul este campion mondial la karate, studiază la o universitate internațională de prestigiu și, asemenea lui David Popovici, despre care puteți citi mai multe AICI, ne face zi de zi mândri de faptul că suntem români.

Paul Tiberiu Iordache se consideră deja veteran în lumea sporturilor, dat fiind faptul că a câștigat prima medalie în urmă cu un deceniu, în Franța. În mod surprinzător, zece ani mai târziu a ajuns să studieze acolo, la una dintre universitățile recunoscute la nivel global. Are o viață de film  și susține că nu știe exact  numărul competițiilor câștigate, pentru că nu ține contul medaliilor.

Vezi și:  Așa arată acum luptătorii din ”Sport sângeros”. Van Damme s-a întâlnit cu adversarul din film

"Am obținut o medalie de locul 3 când aveam vârsta de 10 ani la un Campionat Mondial în Franța și de atunci practic a început cariera mea de sportiv de performanță. Nu am ținut exact numărul medaliilor, dar am un sertar dacă nu chiar două sertare pline”, a declarat Paul Tiberiu Iordache, potrivit Antena 3.

Paul Tiberiu Iordache a dat Franța pe România

De ce spunem asta? Ei bine, tânărul sportiv în vârstă de doar 20 de ani este dublu legitimat. A fost selectat de lotul francez la karate, dar a ales să participe la competiții purtând, cu mândrie, steagul României.

"Am reușit să fiu selectat în lotul Franței pentru un Campionat European care avea loc în aceeași perioadă cu campionatul la care am fost luna trecută și am ales evident să concurez pentru România", a mai precizat tânărul.

Nu rata nici: Jean-Claude Van Damme revine în sala de karate la 60 de ani. Se laudă că încă face șpagatul pe scaune

Povestea lui rămâne, însă, cunoscută de puțini. Paul Tiberiu Iordache este student la Sorbona, unde studiază informatica și mecanica. Nu este un as doar la capitolul sport, ci și învățătură, unde reușește să obțină rezultate excepționale. Are planuri mari de viitor și nu doar pe plan sportiv, căci așa cum câștigă orice competiție, reușească să își depășească și colegii de facultate.

În ciuda faptului că nu are pasiuni asemănătoare cu tinerii de vârsta lui, Paul Tiberiu Iordache și-a propus să concureze pentru România și să devină cunoscut în în domeniul științei. Este un campion înnăscut, iar competitivitatea se reflectă în toate rezultatele excepționale pe care le-a obținut, în orice domeniu pe care l-a încercat.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net