Povestea de viață a celui mai cunoscut duhovnic. Părintele Cleopa a fugit de Securitate și a trăit în munți

Ultima actualizare:

Părintele Cleopa de la Sihăstria Neamțului a fost unul dintre cei mai apreciați duhovnici. El a avut o poveste de viață impresionantă și a făcut față multor provocări de-a lungul existenței sale. 

Părintele Cleopa a fugit de Securitate și s-a ascuns în munți
Părintele Cleopa a fugit de Securitate și s-a ascuns în munți

La data de 10 aprilie 2022 s-au împlinit 110 de la nașterea părintelui Cleopa, prilej cu care au fost organizate mai multe manifestări la nivel național.

Viața părintelui Cleopa a fost închinată divinității, iar Sântul Sinod a decis ca acesta să fie canonizat. În plus, mormântul unde își doarme somnul de veci este un loc de pelerinaj pentru mulți credincioși, pe tot parcursul anului. El a decedat la data de 2 decembrie 1998 și a rămas în memoria colectivă ca unul dintre marii sfătuitori ai secolului XX. 

Citește și: An negru pentru marii duhovnici ai României

Părintele Cleopa a fost urmărit de Securitate

Părintele Cleopa a avut un trai tumultos, plin de evenimente care l-au marcat profund. S-a confruntat cu bandiții dezertori din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial și a intrat și în vizorul Securității din cauza faptului că avea o voce puternică, care nu convenea deloc regimiului. Fiind urmărit de Securitate, s-a retras pentru o perioadă de șase luni în munți pentru a scăpa de pericol.

Revine la Mănăstirea Sihăstria în toamna anului 1964 ca duhovnic al obştii şi povăţuieşte fără întrerupere până la moarte. A dus o viață plină de post și rugăciume și a investit timpul în ajutorarea semenilor și propovăduirea pildelor lui Iisus Hristos. 

Vezi și: Actorul care s-a călugărit, duhovnicul la care se duc toți tinerii

Părintele Cleopa s-a aplecat și asupra studiului și scrisului, așadar a redactat mai multe cărții în timpul existenței pline de smerenie. „Despre credinţa ortodoxă“, „Predici la praznicele de peste an“, „Valoarea sufletului“, „Despre vise şi vedenii“, „Ne vorbeşte părintele Cleopa“, sunt o parte dintre cărțile sale. 

Citește mai multe despre viața părintelui Cleopa pe Adevărul

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net