Povestea româncei care a ajutat peste 2000 de cupluri să ajungă la altar. I-a găsit pereche unui bărbat în scaun cu rotile

Ultima actualizare:

În era internetului, a rețelelor de socializare și a platformelor de dating, există o agenție matrimonială clasică și unică, ce a depășit proba timpului. „Specializarea” ei: relații serioase și căsătorii între bărbați din Germania și femei din România. A fost înființată de Antoaneta Hambitzer (64 de ani), o româncă din Arad care a emigrat în Germania în perioada comunistă. În cei aproape 30 de ani de funcționare, Antoaneta a ajutat 2.000 – 2.500 de cupluri să ajungă la altar.

Antoaneta Hambitzer a ajutat 2.500 de cupluri să ajungă la altar
Antoaneta Hambitzer a ajutat 2.500 de cupluri să ajungă la altar

„Am plecat în Germania pe când aveam 28 de ani, m-am căsătorit aici. După câțiva ani am divorțat. Ideea de a înființa o agenție matrimonială axată pe relații serioase și căsătorii între nemți și românce mi-a venit după Revoluție, când am citit într-un ziar din Germania despre o firmă care intermedia căsătorii între bărbații nemți și femei din Polonia. M-am gândit că este un lucru pe care mi-ar plăcea și mie să îl fac. Nevoia, cererea clar exista: nemții apreciau frumusețea și spiritul familist al româncelor, iar româncele apreciau gradul de educație mai ridicat al nemților și voiau pur și simplu să o ia de la capăt în altă parte.”, își începe Antoaneta fabuloasa poveste de viață.

A fost extrem de greu la început, până când și-a dezvoltat o bază de date. Totul se baza pe scrisori, telefoane fixe și întâlniri directe. „Am dat anunțuri în ziare, în România, am mers din oraș în oraș și am întrebat pe la toate firmele gen de xerox/centre de copiere dacă nu ar vrea să mă ajute să primească ei scrisorile de la femei și să mi le trimită mie în Germania.

Așa am ajuns să-mi fac o bază de date, mai ales că pe vremea aceea erau foarte multe fete dornice să emigreze și să se căsătorească în străinătate (în special într-o țară ca Germania). Numai în urma primului anunț în ziar, s-au înscris 150 de fete”. Strânsese deja o bază de date enormă cu românce dornice să se căsătorească în Germania. Pentru a găsi și clienți germani, inițial a studiat cărți de telefoane, și-a notat sute de adrese ale firmelor matrimoniale din fiecare oraș, cărora le-a scris, propunându-le o colaborare. Doar una a răspuns.

I-a găsit pereche unui bărbat în scaun cu rotile

„Mi-a dat un prim client - un bărbat în scaun cu rotile, care rămăsese paralizat după ce căzuse de pe acoperișul casei și care fusese părăsit de nevastă. Nu știu cum am făcut, cum n-am făcut, dar i-am făcut o prezentare așa de emoționantă ca să-i găsesc perechea, încât 28 de femei au dorit să îl cunoască.

Un record, vă dați seama. Acesta a fost examenul meu în fața colegului din Frankfurt, care a început să îmi dea tot mai mulți clienți, cu care eu veneam în România, din oraș în oraș, ajutându-i să întâlnească fete și să își găsească dragostea aici”. Antoaneta primea comision pentru fiecare neamț cuplat cu o româncă. Munca era enormă. Astfel, în 1993, pe vremea când nu exista nici internet, nici rețele de socializare, Antoaneta și-a deschis propria agenție de matrimoniale.

Organizează întâlniri directe între nemți și românce

 „Veneam cu 30-40 de nemți, uneori și elvețieni, și stăteam o săptămână în România. Începeam evenimentul cu o seară de deschidere la hotel Astoria, în Arad, unde veneau vreo 10 microbuze din vreo 10 orașe cu fete din România. La acea seară festivă, din 30 de nemți, cam 25 se cuplau. Erau cam 150 de fete și 30 de bărbați. După seara de deschidere, organizam apoi încă trei seri, în trei orașe diferite.

Închiriam discoteci pentru că erau prea mulți și nu încăpeau la restaurante. Vreo 13-14 ani am venit regulat în România, de patru ori pe an, câte o săptămână, ca să găsesc pereche pentru câte aproximativ 30 de nemți. În plus, mai erau și cei care nu voiau sau nu puteau să vină cu grupul și veneau individual în România”. O televiziune din Germania a făcut chiar și un reality show cu ea plimbând nemți prin România, în căutarea dragostei. Show-ul s-a întins pe mai multe sezoane și s-a bucurat de un succes enorm.

A venit și moda internetului, au apărut rețelele de socializare, platformele de dating, Tinder-ul. Antoaneta Hambitzer a reușit să se mențină pe piață datorită metodei sale unice de a aduce față în față femei și bărbați, al simțului său incredibil de a ști cine cu cine se potrivește. Ea discută și cunoaște direct fiecare persoană, tot ea creează posibile compatibilități și intermediază întâlnirile directe în marile orașe din România. „În fiecare săptămână, cel puțin un bărbat din Germania vine în București, Timișoara sau în alte orașe ale țării ca să se întâlnească cu o femeie sau cu mai multe. Pe lângă aceste întâlnirile individuale, organizez și petreceri de socializare, majoritatea în București, în restaurante de top. Spre exemplu, am una în acest weekend. Discuțiile se poartă în limba engleză, așadar, una dintre condiții, pentru femei, este să se descurce la nivel conversațional în engleză.

DE la prima întâlnire la căsătorie durează 6-12 luni

Mii de cupluri s-au căsătorit datorită Antoanetei
Mii de cupluri s-au căsătorit datorită Antoanetei

80% dintre bărbați își găsesc partenera potrivită în decurs de câteva săptămâni. S-a întâmplat să fie și dragoste la prima vedere. Dacă cele două persoane se plac, sunt compatibile, durează circa 6-12 luni până se și căsătoresc. „Astăzi, după aproape 30 de ani de activitate mă pot mândri cu 2.000-2.500 de căsătorii intermediate. Experiența mi-a dovedit că peste 80% dintre ele nu ar fi avut loc dacă m-aș fi ghidat exclusiv după doleanțele clienților mei. Ori el, ori ea au refuzat la început întâlnirea, doar judecând după fotografii, dar și-au schimbat impresia după ce s-au văzut. Pozele sunt foarte relative și chiar te pot induce în eroare, așa că sfatul meu este să fie flexibile și să aibă încredere în mine și în experiența mea, să meargă la o întâlnire cu persoane pe care i-o recomand”.

Tocmai ea nu și-a găsit jumătatea

Deși a ajutat la întemeierea atâtor familii, ea este singură, „asemenea cizmarului care nu are cizme”. După primul mariaj, din care a rezultat un copil minunat, Antoaneta a mai fost căsătorită o perioadă de 10 ani. Spune că bărbații se simt complexați de energia și succesul ei. „Eu la mine nu am timp să mă gândesc. Îmi iau fericirea din fericirea cuplurilor pe care le ajut. În fiecare zi mă uit în oglindă și sunt mulțumită, iar noaptea dorm liniștită că știu că fac bine”, spune „Cupidon”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net