Pregătește mașina pentru următoarea vacanță. Ce trebuie să verifici înainte să pleci la mare sau la munte

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Unsplash.
Sursă foto: Unsplash.

Punem pariu că în ultimul an, cel puțin o dată, ți-a fugit gândul către vacanța de vară pe care ai plănuit-o până în cele mai mici detalii. După ce ai rezervat biletele la hotel sau pensiune, ai planificat drumul și ai făcut o listă de activități distractive pentru întregul grup, ți-a mai rămas un singur aspect de rezolvat - revizia mașinii. Fie că alegi să-ți petreci concediul în compania plăcută a mării sau vrei să simți aerul proaspăt de la munte, este indicat să verifici cu atenție componentele mașinii înainte de a pleca. Deoarece vei petrece mulți kilometri pe drum, controlează următoarele piese ale autoturismului, astfel încât o să eviți situațiile neplăcute pricinuite de o eventuală avarie.

Bateria

Bateria reprezintă un acumulator cu încărcare rapidă, ce oferă curent pentru pornirea motorului, iluminare și funcționarea în parametri optimi a elementelor electrice din interiorul mașinii. Conform Autobatteries, tensiunea unei baterii încărcate la capacitate maximă ar trebui să fie în jurul valorii de 12.6 volți. Din acest motiv, este indicat să verifici înainte de plecare starea bateriei cu ajutorul unui multimetru, un dispozitiv menit să măsoare nivelul de tensiune.

Anvelope

Considerate un element indispensabil, anvelopele joacă un rol important în siguranța ta și a pasagerilor deopotrivă, fiind piesa de contact dintre carosabil și autoturism. În primul rând, dacă simți că mașina ar putea avea unele probleme legate de sistemul de direcție, este cazul să verifici geometria rotilor într-un service specializat. După aceea, valoarea presiunii din pneuri se măsoară conform ghidului existent pe autocolantul plasat pe ușa laterală a șoferului; examinează nivelul de uzură al anvelopelor și, desigur, asigură-te că îi faci loc inclusiv roții de rezervă în portbagaj.

Sistemul de frânare

Această categorie include așa-numitele „consumabile”, adică piese care se înlocuiesc când ating un anumit prag de uzură - plăcuțe de frână și discuri de frână. În cazul în care simți o vibrație în momentul acționării frânei, îți recomandăm să apelezi la un service autorizat ce va inspecta acest simptom și va schimba piesa cu pricina.

Lichidele

Funcționarea în condiții favorabile a mașinii depinde, în mare parte, de nivelul lichidelor. Această grupă cuprinde:

  • Lichidul de frână
  • Lichidul de parbriz
  • Lichidul din vasul de expansiune

Uleiul

Așadar, fiecare dintre aceste tipuri de lichid beneficiază de un indice trecut pe suprafața vasului din care fac parte. Dacă nivelul este scăzut, completează doar cu produse recomandate de producătorul autoturismului.

Sistemul de iluminare

De la faruri (fază scurtă și fază lungă), la stopuri, semnalizatoare pentru față și spate, proiectoare de ceață, bec marșarier, poziții, becuri pentru numărul de înmatriculare și cele pentru interior, trebuie să te asiguri că fiecare lumină își îndeplinește cu succes funcția. Desigur, pentru un plus de siguranță, ține mereu în trusa de ustensile becuri de rezervă pentru a le schimba în cazul apariției unei defecțiuni.

Aerul condiționat

Nu este un secret că în timpul verii temperatura poate atinge valori ridicate. Călătorește confortabil și relaxat cu ajutorul aparatului de aer condiționat. Dacă scade capacitatea de răcire a acestuia, poți duce mașina la un atelier specializat, unde un tehnician autorizat va completa nivelul freonului.

Documentele de călătorie și trusa de urgență

În funcție de zona în care ai ales să călătorești, caută din timp informații referitoare la documentele necesare pentru tranzitarea orașului sau a țării. Din portofoliul de acte n-ar trebui să lipsească talonul mașinii, asigurarea obligatorie, permisul de conducere și vinieta. Mai mult, deoarece trebuie să fii pregătit pentru orice situație, include un kit de prim ajutor, un stingător, pături, lanternă, triunghi, vestă reflectorizantă, bandă izolatoare, un set de baterii noi, apă și cabluri de curent.

Așadar, această revizie poate dura câteva zile pentru a finaliza toți pașii și a verifica piesele de bază ale automobilului. Dacă nu vrei ca vreun detaliu să treacă neobservat, acordă timpul necesar pentru a duce la bun sfârșit acest proces important.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net