Preotul Vasile Antonie Tămaș: ”Guvern uitat în București, te sun când moare primul om sfâșiat de urs!”

image
Preotul Vasile Antonie Tămaș trage un semnal de alarmă cu privire la situația cu care se confruntă localnicii din satul său

Preotul Vasile Antonie Tămaș este disperat. Satul unde-și are parohia a fost luat cu asalt de urși. Astfel că trage un semnal de alarmă și le transmite guvernanților că-i va suna când va muri primul om sfâșiat de urs.

Urșii au năvălit peste gospodăriile oamenilor de la munte. Nu mai au ce mânca, habitatul le-a fost distrus din cauza defrișărilor masive, astfel că bietele animale caută hrană pe unde pot.

Doar că fac ravagii pe unde ajung: omoară animalele din bătătură, iar localnicilor le este teamă să iasă din case. În special seara, atunci când se trezesc cu ursul în curte.

Cei din satul Vâlcele, din județul Covasna, au această problemă, iar preotul lor a luat decizia să le transmită un mesaj celor care conduc țara.

Preotul Vasile Antonie Tămaș:: ”Nimeni nu mai are curajul de a ieși seara pe poartă” 

”În ultima lună, în satul Vâlcele din județul Covasna, nimeni nu mai are curajul de a ieși seara pe poartă , din cauza urșilor. Aceștia umblă pe drumul național, intră în curțile oamenilor și omoară animalele. Mai nou, umblă și ziua. Sunt mulți și nu, nu îi dorim uciși, îi dorim relocați. În zonă nu au fost defrișări severe. Atunci când propria mamă te sună speriată noaptea, la ora 2, pentru faptul că ursul e lângă geamul firav al casei, deja îți pui o problemă de viață și de moarte. Guvern uitat în București, te sun când moare primul om sfâșiat de urși sau iei măsuri acum, astăzi? Fiți cu un pas în fața ursului, interveniți! Încă trăim! Aici e realitatea, nu National Geographic”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

În această dimineață, 18 iunie, în jrul orei 9.00, cei care se aflau în stațiunea Predeal au primit pe telefoane un mesaj RoAlert, prin care au fost avertizați că un urs umblă pe străzi.

Aproximativ 7.000 de urși trăiesc în pădurile din România

Potrivit datelor Ministerului Mediului, colectate în primăvara lui 2019, numărul urşilor care trăiesc în sălbăticie pe teritoriul ţării este cuprins între 6.450 şi 7.200. 

Datele arată că cele mai multe necazuri cu urşii sunt în judeţele Ţinutului Secuiesc: Harghita, Mureș și Covasna, dar și Argeșul și Prahova apar pe harta cu probleme.

Citește și: 

Ursul de la Predeal, care aleargă după schiori, va fi mutat. Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu sălbăticiunea

Localități terorizate de urși. Cum se apără locanicii de atacul sălbăticiunilor

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg