Preţul chiriilor nu va creşte în 2013

Ultima actualizare:

Potrivit anunturiparticulari.ro, anul recent încheiat a fost marcat de stabilizare în ceea ce priveşte piaţa chiriilor. Lună de lună, statisticile au indicat variaţii uşoare de doar 3% în sus şi în jos sau stagnări de preţ. Singurele care s-au depreciat major au fost apartamentele cu 4 camere. „În Bucureşti, cei interesaţi de închirierea unui apartament cu 4 camere au putut beneficia, la final de 2012, de o scădere a chiriei cu până la 200 de euro, adică o reducere de 27%. Practic, chiria acestor apartamente s-a prăbuşit, la final de an. În medie, preţul a ajuns la 565 de euro pe lună. Principalul motiv al acestei deprecieri a fost cererea scăzută pentru acest tip de locuinţă. Nu la fel au stat lucrurile cu garsonierele. Aici, preţul chiriei chiar a crescut uşor datorită ofertei mici faţă de cerere", aflăm de pe raportul de monitorizare imobiliară al anunturiparticulari.ro.

2013 se anunţă a fi un an liniştit, fără schimbări majore. Dragoş Vîlceanu, preşedintele Asociaţiei Brokerilor Imobiliari, susţine că e puţin probabil să mai crească preţul chiriilor. „Nu este niciun motiv, atâta timp cât nici vreo creştere economică nu se preconizează pentru ţara noastră". Singura schimbare poate fi în jos şi depinde de programul „Prima Casă". „Dacă programul se blochează şi vânzările de apartamente stagnează, atunci proprietarii vor fi nevoiţi să le scoată la închiriat. Oferta va fi prea mare, astfel că şi preţul chiriei va scădea", explică Dragoş Vîlceanu.

În prezent, în Bucureşti, o garsonieră se închiriază, în medie, cu 226 euro, două camere cu 314 euro, 3 camere cu 448 euro, iar 4 camere cu 565 euro. În marile oraşe din provincie preţurile sunt cu 50% mai mici.

5 sfaturi pentru chiriaşi

Dacă eşti în postura chiriaşului, trebuie să fii atent la următoarele aspecte, atunci când îţi cauţi chirie: e în primul rând, concentrează-te pe proprietari care nu intenţionează să vândă casa. E un disconfort să te muţi la 3-4 luni. e Garanţia cerută ar trebui să fie la valoarea a două, maximum trei chirii. e Avansul nu ar trebui să fie mai mare de trei luni decât dacă se negociază preţul. e Stabileşte de la început cu proprietarul respectarea diverselor reguli. e Nu în ultimul rând, încheie un contract.

Cui poţi cere o mână de ajutor atunci când te muţi

Mutatul dintr-o locuinţă în alta - cel mai mare stres al românului. Bagaje peste bagaje, haine, cărţi, veselă, electrocasnice, poate chiar mobilă. Şi chiar dacă reuşiţi să le împachetaţi, cine vă ajută la transport?!

Din această nevoie au apărut firmele specializate pe mutări. Ele vă împachetează, la cerere, toate obiectele personale, inclusiv mobilierul masiv, pe care vi-l demontează, vi-l ambalează în folii cu bule, vi-l transportă, iar la destinaţie vi-l remontează. Dacă vreţi să vă împachetaţi singuri lucrurile, firma vă poate asigura cutii, etichete şi alte ambalaje. Dacă aveţi nevoie doar de transport, preţul plătit va fi, bineînţeles, mai mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Berecleanu Andreea la Londra 5 (1)   Copy jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Depresie jpg
iasi oras romania jpg
image png
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
George Simion și paraclisul   în fundal   al nunții sale de la Măciuca Vâlcea Foto captură video jpg
Satul Criscior si centrul minier Barza Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Parcul arheologic Pompeii (foto: Pixabay)
5465654 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net