Prima victimă a limitatorului inteligent de viteză montat recent în Ghermăneşti, Snagov. Momentul în care mașina lovește un indicator VIDEO

Primul limitator de viteză inteligent din România a fost montat la Snagov, în Ghermănești. Nu au trecut decât două zile de la inaugurare și deja a avut loc primul incident. Un șofer și-a făcut mașina praf, scrie adevărul.ro. Acesta spune că a frânat și a pierdut controlul volanului.

Un șofer și-a făcut mașina praf Foto: captură video Info Trafic România
Un șofer și-a făcut mașina praf Foto: captură video Info Trafic România

Limitatorul de viteză, montat în județul Ilfov

În premieră în România, în judeţul Ilfov, a fost montat un limitator inteligent de viteză care identifică de la distanţă viteza cu care circulă şoferii. Dispozitivul are senzori, identifică viteza de la distanță și îi lasă să treacă doar pe cei care respectă limita de viteză. Limitatorul de viteză este prevăzut cu senzori pentru a scana viteza cu care şoferii circulă pe strada respectivă şi pentru a permite trecerea doar celor care nu depăşesc viteza admisă. 

Dispozitivul este un prototip în teste. Dacă viteza este depăşită acesta se ridică, iar dacă viteza este sub 30 de km la oră, acesta intră în asfalt. Noul dispozitiv dispune de senzori montați în asfalt, care detectează vehiculele ce depășesc viteza legală în preajma trecerii pentru pietoni. Atunci când se depășește viteza, limitatorul se ridică, iar când șoferii încetinesc, coboară.

Prima victimă a limitatorului inteligent de viteză 

Limitatorul de viteză inteligent a făcut și prima victimă, o mașină care a fost avariată serios după întâlnirea cu bumperul. Un membru al comunității "Info Trafic București și Ilfov", grup de Facebook administrat de Info Trafic România, a publicat un videoclip, în care se observă mașina strivită și parcată pe trotuar.

Şoferii sunt avertizați că urmează acest limitator de viteză de la peste 150 de metri. Această tehnologie vine din Mexic, fiind adusă în Europa de un român. Dacă acest prototip va funcţiona corespunzător, este foarte posibil să vedem acest model de bumper instalat în multe alte oraşe din ţară, mai ales acolo unde sunt şcoli şi unde se produceau accidente din cauza vitezei excesive pe tronsoanele de drumuri unde există limită de viteză.

Primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, a explicat pentru stirileprotv.ro: „Pe carosabil este o zonă de «Atenție, trecere de pietoni». Exact acolo este montat un senzor în asfalt. Dacă șoferul respectă viteza, semaforul devine verde și bumperul începe să coboare, iar participantul la trafic poate trece fără probleme. Dacă vine cineva cu viteză mare, chiar și cu un jeep, și trece peste bumper, într-adevăr, nu este ok pentru mașină, dar mașina și-a ținut traiectoria normală”.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
mary astor foto profimedia
la rinconada captura video jpg
Betty Lou Oliver captura video jpg
studenti facultate pixabay jpeg
Sfântul Ilie FOTO News.ro
pensionari spania jpg
Muscate curgatoare
estonia al cincilea anotimp parcul national soomaa 6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net