Primăria cere bani Guvernului pentru despăgubirile cuvenite victimelor din Colectiv

Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 4 solicită bani de la Guvern pentru a plăti despăgubirile de peste 64 de milioane de euro, din dosarul Colectiv. Daniel Băluță vrea să achite datoria morală față de victime, prin accesarea Fondului de rezervă. 

Familiile victimelor din incendiul de la Colectiv și cei rămași în viață, în urma tragediei din 2015, nu au primit nici până la acest moment despăgubirile pe care le datorează Primăria Sectorului 4, conform unei decizii a judecătorilor. 

Citește și Supraviețuitorii și rudele victimelor din Colectiv, primele reacții după pronunţarea sentinţelor

După mai bine de șase ani de la cumplitul incident, Primăria Sectorului 4 încă mai caută soluții pentru a achita despăgubirile din dosarul Colectiv, în valoare de peste 64 de milioane de euro. 

Edilul Daniel Băluță a anunțat că va trimite o solicitare Guvernului pentru a primi bani din Fondul de rezervă, în scopul de a plăti familiile victimelor și pe cei rămași în viață, în urma groznicului incendiu. 

„Este o obligaţie cel puţin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are, pentru că ea a fost consfinţită de judecători, şi anume aceea de a plăti despăgubirile integral şi cât mai repede.

În mod evident, această sumă reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4, această sumă în valoare reală nu are cum să existe pentru că şi dacă mâine se vor face popriri pe conturi, cheltuielile de funcţionare vor fi, iar ponderea pe care investiţiile din buget local o au în ansamblul global este una foarte mică, ceea ce ar însemna un timp extrem de lung în care Sectorul 4, cel puţin, nu vorbesc în numele celor de la ISU, ar reuşi să plătească această datorie, lucru care nu este normal şi nu este drept.

Ca atare, este exact aşa cum prevede legea, o situaţie de urgenţă, şi am întreprins deja demersurile necesare accesării Fondului de rezervă al Guvernului”, a declarat joi Daniel Băluţă, potrivit Agerpres.

Primăria Sectorului 4 susține că va achita despăgubirile ,,în cel mai scurt timp"

Daniel Băluță a precizat că deja a purtat mai multe discuții cu reprezentanți din Guvern și cei din cadrul Ministerului Finanțelor, pentru a găsi o modalitate de a primi suma necesară pentru achitarea despăgubirilor din dosarul Colectiv

Citește și Decizia magistraților în Dosarul Colectiv, criticată de victime și de rudele acestora

Săptămâna trecută am scris Ministerului Finanţelor şi am avut discuţii cu oficiali ai Guvernului legate de modalităţile tehnice prin care se pot face aceste lucruri. Deci, soluţia tehnică se numeşte Fondul de rezervă al Guvernului. Suma este de aproximativ 64,2 milioane de euro. Aceasta este suma finală, suma calculată de colegii mei de la departamentele de specialitate. Sunt convins că această datorie pe care o avem o vom achita în cel mai scurt timp”, a adăugat edilul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net