Primăria cere bani Guvernului pentru despăgubirile cuvenite victimelor din Colectiv

Primăria Sectorului 4 solicită bani de la Guvern pentru a plăti despăgubirile de peste 64 de milioane de euro, din dosarul Colectiv. Daniel Băluță vrea să achite datoria morală față de victime, prin accesarea Fondului de rezervă. 

stanga
dreapta
image
coroana iohannis thumbnail colectiv 6 ani 03 inquam photos octav ganea jpeg
foc incendiu colectiv jpeg
clubul colectiv dupa incendiu 0 jpeg
interior colectiv jpeg
club colectiv jpeg
64 de tineri frumoși au murit arși în Clubul Colectiv, în urmă cu cinci ani jpeg
Incendiul de la Colectiv a curmat viața a 65 de oameni  jpeg
colectiv protest cab 00 inquam photos octav ganea jpeg
colectiv jpeg
Procurorii au considerat că pedepsele sunt prea mici pentru dramele produse în Clubul Colectiv jpeg
club colectiv jpeg
Piedone şi a dat demisia după incendiul din Colectiv, club aflat in sectorul păstorit de el jpeg

Familiile victimelor din incendiul de la Colectiv și cei rămași în viață, în urma tragediei din 2015, nu au primit nici până la acest moment despăgubirile pe care le datorează Primăria Sectorului 4, conform unei decizii a judecătorilor. 

Citește și Supraviețuitorii și rudele victimelor din Colectiv, primele reacții după pronunţarea sentinţelor

După mai bine de șase ani de la cumplitul incident, Primăria Sectorului 4 încă mai caută soluții pentru a achita despăgubirile din dosarul Colectiv, în valoare de peste 64 de milioane de euro. 

Edilul Daniel Băluță a anunțat că va trimite o solicitare Guvernului pentru a primi bani din Fondul de rezervă, în scopul de a plăti familiile victimelor și pe cei rămași în viață, în urma groznicului incendiu. 

„Este o obligaţie cel puţin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are, pentru că ea a fost consfinţită de judecători, şi anume aceea de a plăti despăgubirile integral şi cât mai repede.

În mod evident, această sumă reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4, această sumă în valoare reală nu are cum să existe pentru că şi dacă mâine se vor face popriri pe conturi, cheltuielile de funcţionare vor fi, iar ponderea pe care investiţiile din buget local o au în ansamblul global este una foarte mică, ceea ce ar însemna un timp extrem de lung în care Sectorul 4, cel puţin, nu vorbesc în numele celor de la ISU, ar reuşi să plătească această datorie, lucru care nu este normal şi nu este drept.

Ca atare, este exact aşa cum prevede legea, o situaţie de urgenţă, şi am întreprins deja demersurile necesare accesării Fondului de rezervă al Guvernului”, a declarat joi Daniel Băluţă, potrivit Agerpres.

Primăria Sectorului 4 susține că va achita despăgubirile ,,în cel mai scurt timp"

Daniel Băluță a precizat că deja a purtat mai multe discuții cu reprezentanți din Guvern și cei din cadrul Ministerului Finanțelor, pentru a găsi o modalitate de a primi suma necesară pentru achitarea despăgubirilor din dosarul Colectiv

Citește și Decizia magistraților în Dosarul Colectiv, criticată de victime și de rudele acestora

Săptămâna trecută am scris Ministerului Finanţelor şi am avut discuţii cu oficiali ai Guvernului legate de modalităţile tehnice prin care se pot face aceste lucruri. Deci, soluţia tehnică se numeşte Fondul de rezervă al Guvernului. Suma este de aproximativ 64,2 milioane de euro. Aceasta este suma finală, suma calculată de colegii mei de la departamentele de specialitate. Sunt convins că această datorie pe care o avem o vom achita în cel mai scurt timp”, a adăugat edilul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

gabi badalau evenimente jpg
image png
peter imre corina dănilă jpg
646x404 (1) jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg