Primarul, singurul candidat la Primărie. „Băi, dar nu mai vrea nimeni? Ce vreți să fac acum, să mă retrag și eu?”

Ultima actualizare:

Este la al treilea mandat și nu are contracandidat. Primarul din comuna Voineasa, județul Olt, a intrat relaxat în campania elctorală. Este singura comună unde nu s-au depus liste cu candidaturi nici măcare pentru consiliul local. Liviu Anuța, primarul în funcție, spune senin „Asta e, dacă nu s-au înscris..! Așa a vrut Dumnezeu”. Cu patru ani în urmă a câștigat pentru a doua oară alegerile, iar cu lista sa de consilieri a câștigat nouă din cele 11 posturi de consilier local. Până la finalul mandatului și cei doi consilieri ai PNL au ajuns să voteze cot la cot cu cei ai PSD.

Județul Olt: 350 de candidați pentru funcția de primar

Primarul Liviu Anuța este singurul candidat pentru primăria pe care o conduce de două mandate
Primarul Liviu Anuța este singurul candidat pentru primăria pe care o conduce de două mandate

Într-o comună din Olt, primarul în funcție candidează singur pentru al treilea mandat. Celelalte partide nu și-au desemnat candidați nici pentru posturile de consilier local. În alte trei comune primarii în funcție nu au contracandidat, în schimb sunt candidaturi la consiliu.

În urmă cu patru ani PSD câștiga în Olt 95 din cele 112 primării. Pentru alegerile din 9 iunie 2024 s-au înscris aproximativ 350 candidați care luptă pentru postul de primar.

Cei mai mulți sunt la Vădăstrița, șapte candidați (din partea PSD, PNL, AUR, Pro România, USR, SOS, Forța Dreptei), în schimb în alte patru localități primarii în funcție pot fi realeși doar cu votul lor, situație în premieră, scrie Adevărul.

În Voineasa, o localitate mică (aproximativ 2.000 locuitori) de lângă Balș, primarul în funcție (PSD) nu are contracandidat. Nici măcar pentru consiliul local nu s-au mai depus liste de candidaturi, situație unică în județ, astfel că lucrurile aici sunt tranșate din start.

„Dacă lumea ne iubește pe noi!”

„Asta e, dacă nu s-au înscris..! Ce explicație să am eu? Dacă oamenii au considerat că noi ne-am făcut treaba... Nu s-a înscris niciunul. Dacă lumea ne iubește pe noi, ce să putem să zicem noi?!”, spune primarul Liviu Anuța.

Cu patru ani în urmă a câștigat pentru a doua oară alegerile, iar cu lista sa de consilieri a câștigat nouă din cele 11 posturi de consilier local. Până la finalul mandatului și cei doi consilieri ai PNL au ajuns să voteze cot la cot cu cei ai PSD.

Am avut 11 din 11 de la început, că și ăia de la PNL tot cu PSD votau. Au și înțeles că proiectele nu sunt pentru cineva personal”, mai spune primarul, contactat de „Adevărul”.

Edilul adaugă că situația în care se află - fără opoziție la funcția de primar și cu o singură listă de candidaturi pentru consiliul local – li s-a părut aparte și altora. Chiar de la Biroul Electoral Județean ar fi sunat să se intereseze.

„Mai trebuie să mai fim și unici. Că și eu am zis: băi, dar nu mai vrea nimeni? Că nici PNL, nici AUR... (...) Ce vreți să fac acum, să mă retrag și eu? Dacă asta a vrut Dumnezeu! Eu așa spun întotdeauna, așa vrea Dumnezeu”, a adăugat primarul.

Spineni este o altă localitate din Olt în care primarul (PSD) candidează singur. Pentru consiliul local două partide și-au depus liste, însă cel mai probabil, PSD va câștiga toate mandatele. Primarul Dănuț Șărpău spune chiar că „adversarii” de la PNL au tatonat terenul pentru a trece la PSD, dar nu a fost interesat, pentru că „am echipa mea, la care țin”.

Primarul, care candidează acum pentru al patrulea mandat, spune că cel mai probabil potențialii contracandidați s-au convins că nu au nicio șansă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
ciolacu facebook jpeg
regina sophia magdalena jpg
gustari sanatoase 1200x800 jpg
george simion 1 jpg
john wayne gacy jpg
matilda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net