Primele declarații ale lui Cristian Popescu Piedone! De ce l-a săltat DNA-ul?

Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a oferit primele declarații cu privire la evenimentul în care acesta a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni, astăzi, fiind audiat de către DNA în cadrul unui nou dosar. 

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5
Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5

Primarul Sectorului 5 a afirmat că este vorba despre o decizia a Consiliului local, care nu a fost pusă în aplicare. Această decizie are în vedere firmele de salubrizare, iar denunțătorul ar fi fost chiar Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5, potrivit Adevărul.

primele declarații ale lui Piedone

Piedone a declarat că a avut în plan plecarea la Florența, alături de soția sa, cu escală la Munchen, dar s-a anunțat o amenințare cu bomba. După ce a fost evacuat din avionul vizat de amenințarea respectivă, acesta a fost somat de către un polițist asupra unui mandat de aducere într-un dosar din februarie 2021. Ajuns la DNA, acestuia i s-a spus că are calitatea de suspect. 

„Luasem bilete să plec cu soţia la Florenţa, cu escala la Munchen. S-a anunţat o ameninţare cu bomba. Eram urcat. Prima dată Poliţia de Frontieră m-a intrebat dacă am uitat ceva la poarta 6.

Am urcat în avion, avionul a stat 10-15 minute, după care s-a golit tot avionul. Înainte să urc în autobuz mi-a spus un poliţist să îl urmez. Mi s-a spus că am mandat de aducere într-un dosar din februarie 2021. La DNA mi s-a spus că am calitatea de suspect”, a declarat primarul Sectorului 5.

Reamintim, vineri dimineață, o alertă cu bombă a fost anunțată la bordul unui avion spre Munchen, iar 130 de persoane au fost evacuate de la bordul aeronavei cu pricina. 

Citește și Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Zeci de pasageri, debarcați

De asemenea, declarația primarului Sectorului 5 a explicat și care sunt acuzațiile ce i se aduc în noul dosar, dar și cine este denunțătorul. Acesta a transmis că nu a pus în aplicare o decizie a Consiliului local, care avea în vedere atribuțiile în sector ale societății Rebu.

Cât despre denunțător, Piedone a declarat că Daniel Florea se află în spatele acestei plângeri, fostul primar al Sectorului 5. Totuși, Cristian Popescu Piedone a ținut să amintească că ar putea fi vorba, de fapt, de o autodenunțare din partea fostului primar. 

Vezi și Cristian Popescu Piedone, ridicat de pe aeroport și dus la DNA

Primarul Sectorului 5 a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni cu patru zile înainte de decizia din cadrul dosarului „Colectiv”, în care acesta este condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net