Alertă cu bombă pe Aeroportul Otopeni. Zeci de pasageri, debarcați

O alertă cu bombă a fost semnalată printr-un apel anonim la 112 asupra unui avion ce avea ca destinație finală Munchen. 

Alertă cu bombă pe Otopeni
Alertă cu bombă pe Otopeni

La fața locului s-au deplasat trupele antitero ce au intervenit, în această dimineață, pe aeroportul din Otopeni, în urma alertei cu bombă semnalate printr-un apel anonim la 112 cu privire la un avion ce avea să decoleze la ora 06:00, de la București spre Munchen. 

Peste 120 de persoane au fost evacuate

Serviciul Român de Informații a transmis prin intermediul unui comunicat că o alertă antitero a fost declanșată printr-un apel anonim la numărul de urgență 112. 

Apelul avea în vedere plasarea unei bombe asupra unei aeronave ce avea să decoleze la ora 06:00. În urma anunțul, s-a construit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henri Coandă București. 

Citește și Alertă cu bombă la bordul unui avion Wizz Air. Aeronava a fost escortată de avioane de vânătoare românești

În cadrul celulei de criză respective, trupele antitero au evacuat de urgență pasagerii ce se aflau la bordul aeronavei, iar pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste, din cadrul SRI, au început desfășurarea cercetărilor. 

Aproximativ 120 de pasageri ce se aflau la bordul aeronavei au fost coborâți de urgență din aeronavă, iar trupele antiteroriste au început să verifice bagajele călătorilor ce se aflau la bordul avionului. 

În urma amenințării cu bomba și a controlului desfășurat de pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste, pista numărul doi este blocată. 

Compania Națională Aeroporturi București a informat că aeronava vizată de amenințarea cu bomba aparține companiei aeriene Lufthansa, care urma să decoleze de pe aeroportul Otopeni la ora 06:00, fiind vorba despre zborul LH 1655, care avea ce destinație finală Munchen. 

Vezi și Alertă cu bombă la o școală din Târgu Jiu. Elevii au fost evacuați

Aeronava a fost parcată într-o poziție izolată, pentru a se începe verificarea de către instituțiile abilitate. Procedurile de verificare sunt încă în curs. 

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București se derulează în condiții normale și nu se înregistrează perturbări, mai precizează, de asemenea, Compania Națională Aeroporturi București.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net