Primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești gata în 2022 ?

România va mai avea 13 kilometri de autostradă până la sfârșitul lui 2022. Este vorba de primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), porțiunea dintre Sibiu și Boița. Lucrările avansează rapid potrivit specialiștilor și șoferilor care au traversat zona și pot face comparații. Principala noutate este că au apărut primele marcaje pe această porțiune din Autostrada Sibiu – Pitești (A1), ce ar urma să fie dată în trafic la finalul acestui an.

Autostrada Sibiu-Pitești, porțiunea 1
Pe porțiunea Sibiu-Boița din A1 au apărut marcajele. Foto: Adrian Sibiu/API

 Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a estimat și el că lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, de la Sibiu la Boiţa, va fi dat în circulaţie la sfârşitul acestui an dar de abia acum au apărut semne încurajatoare. Lucrările pe acest tronson sunt realizate în proporție de peste 82%, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere

Cine răspunde pentru realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 1 Sibiu – Boița a fost semnat cu firma austriacă Porr pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA scrie economica.net. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis în mai 2019, iar cel pentru etapa de execuție pe 30 martie 2020.

Durata de realizare a contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Lucrările la cei 13,17 kilometri de autostradă ar trebui finalizate în primăvara anului viitor, conform contractului. Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni.

Conform sursei citate, secțiunea 2, între localitățile Boița și Cornetu, km 14+150- km 44+500, a fost câștigată de turcii din asocierea Mapa – Cengiz. Italienii de la WeBuild/Astaldi și-au adjudecat secțiunile 3, Cornetu-Tigveni, km 44+500- km 81+900 și 5, Curtea de Arges - Pitesti, km 92+600 - km 122+950 (km 91+760 - km 122+110). În sfârșit, tot austriecii de la Porr vor construI și secțiunea 4, Tigveni - Curtea de Arges km 81+900 - km 91+761

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea mantea
vouchere pentru energie electrica jpg
infidelitate jpeg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
loredana groza si sotul 7 webp
cub Daniel Onoriu png
cub mihai traistariu png
cub mașina moș craciun png
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif