Printre victimele carambolului din Ungaria se află și români. Ce a transmis MAE despre starea lor

Ultima actualizare:

Cel puțin trei români se află printre cele 39 de persoane rănite în groaznicul accident care a avut loc sâmbătă (11 martie), pe o autostradă din Ungaria, a transmis MAE. Unul dintre aceștia se află în stare gravă.

42 de camioane și autovehicule au fost implicate în accident (Foto: police.hu)
42 de camioane și autovehicule au fost implicate în accident (Foto: police.hu)

UPDATE: Cadavrul unei persoane a fost găsit sub resturile unei maşini care a ars în urma accidentului de pe autostrada M1 din Ungaria, a anunţat Poliţia. În total, 39 de persoane au fost transportate la spitale, după acest accident, conform news.ro.

Un accident în lanț a avot loc pe o autostradă din Ungaria, după ce 42 de camioane și autovehicule s-au ciocnit, pe fondul unei furtuni de praf. Un incendiu uriaș a izbucnit după impactul puternic, iar traficul a fost blocat în zonă. 

Teribilul carambol a avut loc pe autostrada M1, în Herceghalom, la 30 de kilometri de Budapesta.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.  

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”, a precizat MAE, într-un comunicat de presă.

Românii răniți au fost transportați la spital

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12”, a mai anunțat MAE.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
ardeal jfif
carte de identitate electronica jpg
lalla jpg
348626002 257237036847126 7114836432892579766 n jpg
empatie scaun cu rotile pacient shutterstock 1562124124 jpg
Bordel Constanta jpg
buzau smochine1  jpg