Profesoară de la Liceul de Arte din Focşani propusă inspector şcolar, deşi s-a iubit cu un elev. Reacția Ministrului Educației

Ultima actualizare:

    O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal Foto: Freepik
O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal Foto: Freepik

O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal sexual, după ce pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev din liceu. Inclusiv ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a reacţionat în acest caz.

UPDATE: Ca urmare a controverselor, profesoara a adresat miercuri Inspectoratului Şcolar o cerere de retragere a acordului depus pentru detaşarea pe funcţia de inspector şcolar.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a reacționat după ce informaţia privind numirea profesoarei Diana Rozalia Tăicuţu pe postul de inspector şcolar în Arte a apărut pe surse, că detaşarea acesteia are la bază  recomandările şcolii în care ea a predat, menţionându-se că profesoara are referinţe profesionale foarte bune de la actuala conducere a Liceului de Artă din Focşani. Totodată, se menţionează că pentru postul de inspector de arte nu a mai existat o altă candidatură, scrie news.ro.

"În ultimii 3 ani şcolari, dna profesoară a dat dovadă de profesionalism"

"Doamna profesor este expert în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional (cerinţă obligatorie pentru numirea în funcţia de inspector şcolar)  şi nu s-au înregistrat alte acorduri de detaşare în interesul învăţământului pentru această funcţie depuse la ISJ Vrancea", indică autorităţile.

Totodată, în adresa transmisă de Liceul de Artă, unde profesoara Tăicuţu a predat, Inspectoratului Şcolar se arată că "în ultimii 3 ani şcolari, dna profesoară a dat dovadă de profesionalism la catedră pregătind elevii pentru multiple activităţi artistice şi examene de profil la care aceştia au obţinut rezultate deosebite (..) În ceea ce priveşte deotologia profesională în relaţia cu elevii, doamna profesor a manifestat o atitudine exemplară de la emiterea sancţiunii disciplinare şi până în prezent".  

Numirea e controversată, în condiţiile în care Diana Tăicuţu a fost implicată într-un scandal în 2018. La acel moment, ea era director la Liceul de Arte, iar pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev al liceului. În urma scandalului respectiv, ea şi-a dat demisia din funcţia de director.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri la Digi 24 că nominalizarea acesteia ca inspector şcolar a fost deja respinsă de Minister.

"Eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă atât din perspectiva competenţei, cât şi perspectiva eticii şi integrităţii", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net