Profesor din Brașov, acuzat de hărțuire sexuală! A picat două studente în mod intenționat. „S-a apropiat și voia să mă sărute"

Două studente de la Facultatea de Construcții l-au reclamat pe profesorul lor pentru că ar fi încercat să obțină favoruri sexuale de la ele, în schimbul notelor de promovare. Totul s-a întâmplat în timpul orelor de pregătire! Iată ce au declarat fetele.

Un profesor, din Brașov, acuzat de două studente Foto: Facebook UniTBv
Un profesor, din Brașov, acuzat de două studente Foto: Facebook UniTBv

Studentă: „S-a apropiat și voia să mă sărute"

Profesorul din Brașov le-a lăsat pe studente cu restanțe pe vară și, spun acestea, ar fi vrut chiar să le și sărute. Deși cazul se cunoaște de trei săptămâni, de când cele două studente au sesizat Comisia de Etică și Deontologie a facultății, încă nu s-a luat nicio decizie, scrie Antena3 CNN.ro.

„A început prima dată să mă atingă pe picior și apoi avansurile au continuat cu atingeri repetate pe fund. El continua, chiar dacă vedea că eu sunt speriată. S-a apropiat și voia să mă sărute. I-am spus că nu și mi-a spus: bine, atunci pa!", a declarat una dintre studente.

În facultate ar fi mai multe cazuri 

Studenta a luat examenele restante la Rezistența Materialelor cu o comisie special constituită ca urmarea a cazului. Dar nu a fost singură în această situație. În facultate se zvonește că sunt multe studente care au întâmpinat această atitudine din partea profesorului acuzat. După apariția cazului în media, Parchetul s-a autosesizat și a deschis dosar penal. 

„Universitatea condamnă ferm asemenea acțiuni care nu sunt în conformitate cu normele de etică și în urma cercetărilor pe care le va face comisia de etică, această decizie va fi pusă în practică", a spus Ioan Tuns, decan al Facultății de Construcții.

Ce a declarat o altă studentă

O altă studentă a povestit o situație similară: „Ce mi s-a părut mai ieșit din comun a fost atunci când m-a întrebat unde stau. I-am spus că stau la căminul universitar și mi-a sugerat să mă ducă el, că este în drumul lui. I-am spus că nu, că sunt cu mașina și a zis: «A, ai mașină».

Apoi, la ultima oră de pregătire, m-a chemat în jur de 20:00 – 21.00 și m-a ținut în facultate până la 00:00. Am făcut, cred că, vreo trei probleme. În rest, mi-a vorbit de multe alte chestii care nu aveau nicio legătură cu ce trebuia să facem noi. Se făcuse ceasul 00.00, aveam foarte multe notificări pe telefon. Familia și părinții nu reușeau să dea de mine, pentru că eu l-am dat pe silențios.

A văzut că eram agitată și a zis că să încheiem. Mi-am strâns lucrurile și m-am îndreptat spre ușă, iar când să pun mâna pe clanța ușii, el a venit după mine și m-a atins pe sân. Mă uitam în pământ. Am rămas blocată. Cu greu i-am spus nu, pentru că m-am speriat foarte tare și s-a dat la o parte. Am deschis ușa și am plecat”, a povestit fata.

Cine este profesorul 

Profesorul de la catedra Rezistența Materialelor, conf.dr.ing. Florin Marius Botiș, are 55 de ani. Potrivit CV-ului său este în cadrul Universității Transilvania Brașov din 1999, când era asistent universitar la Catedra de Rezisteța Materialelor și Vibrații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net