Profilerul Mihaela Brooks anchetează cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. La ce concluzii a ajuns

image
Profilerul Mihaela Brooks a analizat moartea mezzosopranei Maria Macsim NicoarăFOTO: bzi.ro

Profilerul Mihaela Brooks, femeia care s-a implicat în dosarul morții Mădălinei Manole și în dosarul Colectiv, a analizat în detaliu și dosarul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară și a descoperit mai multe neconcordanțe. Una din concliziile trase de aceasta este că artista a intrat în comă imediat ce a căzut de pe scări, desființând astfel declarațiile soțului solistei că ar fi vorbit cu ea de mai multe ori după accident.

După ce a discutat cu mai mulți specialiști, profilerul Mihaela Brooks este de părere că Maria Macsim Nicoară a intrat în comă imediat după ce a suferit leziunile. Mai mult, după o analiză atentă a dosarului spune că declarațiile soțului mezzosopranei nu au fost tot timpul aceleași, scrie bzi.ro.  

Neconcordanțe între declarațiile lui Codrin Nicoară  

„Întervin câteva neconcordanțe între declarațiile acordate de soțul Codrin Nicoară legate de locul unde a găsit-o pe soția sa căzută. Acesta le-a indicat inițial celor de la criminalistică zona situată între pragul ușii de acces în baie și prima treaptă a scării, pe parchetul gol din holul principal, contrazicându-se ulterior, în declarația scrisă, unde precizează că mezzosoprana căzuse pe partea stângă pe covor. Din măsurătorile realizate de criminaliști, rezultă faptul că între marginea covorului și baza scărilor este o distanță de 70 de centimetri de parchet din lemn. Tot soțul mezzosopranei a declarat că aceasta era în stare semiconștientă și chiar i-a spus că se simte rău și îi este greață. Un medic neurolog, care a analizat diagnosticul, spune că, „având în vedere natura și extinderea leziunilor, oricare dintre ele s-ar fi soldat în momentul producerii cu suspendarea stării de conștiență. Nivelul de afectare a integrității structurale a creierului exclude orice moment de recăpătare a conștienței după momentul producerii lor, ceea ce se poate observa cu ușurință în evoluția naturală a cazului”, deci în niciun caz femeia nu ar fi putut comunica și nici nu s-ar fi putut mișca”, a spus profilerul.

Soțul a șters treptele scării și peretele   

De asemenea, investigatorul lasă de înțeles că s-au făcut greșeli încă de la început. „Procurorul a luat în considerare declarația soțului mezzosopranei și a concluzionat că aceasta a fost la parinții săi, unde a consumat vin. La câteva ore după ce a ajuns acasă, în urma unui zgomot destul de puternic, Codrin Nicoară a găsit-o pe soția sa căzută la baza scărilor din casă în stare de semi conștiență. A dus-o în camera sa, acordându-i îngrijirile necesare. Între timp, acesta a șters treptele scării și peretele din acea zonă cu servețele umede”, a mai precizat Mihaela Brooks.

Ce s-a găsit la fața locului este în total dezacord cu ce a declarat soțul mezzosopranei  

Mihaela Brooks ridică un semn de întrebare legat de urmele de sânge. „Ciudat este și faptul că, deși anchetatorii au găsit urme de sânge pe covorul din hol, pe parchet, dar și pe papucii de casă ai soțului victimei, pe traseul dintre hol și dormitorul unde a fost dusă nu s-a găsit nicio urmă de sânge și nici pe patul pe care se presupune că a stat până la venirea ambulanței după câteva ore bune. În concluzie, ceea ce s-a găsit la fața locului este în total dezacord cu ceea ce a declarat soțul mezzosopranei”, a mai spus profilerul.

Asemănări cu cazul Mădălinei Manole 

Profilerul Mihaela Brooks a comparat cazul cu cel al Mădălinei Manole: „Există o asemănare între soțul Mariei Macsim Nicoară și cel al Mădălinei Manole. Amândoi aveau amante, amândoi și-au găsit soțiile inconștiente pe jos și ei știau ce au pățit. De asemenea, ambele femei aveau o carieră în muzică, o carieră mai de succes decât a soților lor.”.  

Accidentul care a trimis-o pe artistă în comă 

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei sâmbătă, 9 mai, la ora 23:00, căzută la capătul scărilor din locuința lor și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. La ora 7.10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a cerut ajutor, spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă. Luând în considerare toate aceste aspecte, rezultă că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dusă la spital în stare critică. Doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie au considerat că oamenii legii trebuie să știe despre starea artistei și să verifice cum s-a putut întâmpla ca un simplu accident casnic să îi producă leziuni atât de grave. Poliția a început imediat o anchetă. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, soldat pe 23 decembrie 2020, cercetările nu au fost finalizate. Procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva. 

Citește și: 

Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: Profilerul Mihaela Brooks spune că artista ar fi fost omorâtă

Mezzosoprana Maria Macsim a murit. Artista era paralizată după ce a căzut pe scări şi s-ar fi infectat cu COVID-19 în spital

Mihai Bendeac
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
Gigi Hadid și Kanye West
BeFunky collage (26) jpg
tudor chirila 2 jpg
Becali
Spioni ruşi FOTO SHUTTERSTOOCK
image
image
image
image
grasime corporala
Mig 21 LanceR Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay