Prognoza meteo, 15 decembrie 2021: România, lovită de un val polar

Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru miercuri, 15 decembrie 2021.  Vremea se răceşte, iar un aer polar va lovi ţara. Vor fi ninsori la munte, iar în restul ţării ploi şi lapoviţă.

Temperaturile scad miercuri, după ce un aer polar va lovi România foto: Shutterstock
Temperaturile scad miercuri, după ce un aer polar va lovi România foto: Shutterstock

Prognoza meteo miercuri 15 decembrie spune că cerul va fi înnorat, iar seara şi noaptea vor fi precipitații mixte în regiunile sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului. Excepție vor face zonele de munte şi, în a doua parte a intervalului, Dobrogea, unde local va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral și în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h.. Dimineața și noaptea pe alocuri se va forma ceață.  

Un aer polat loveşte România

Vom avea temperaturile maxime între 1 și 7 grade, iar minime între -4 și 3 grade. Ele încep să scadă, datorită aerului polar care va ajunge în ţară. Practic, temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru mijlocul lunii decembrie, notează adevarul.ro.

Prognoza meteo 15 decembrie 2021, la munte

La munte, cerul va fi înnorat și, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu vitezele cele mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, potrivit 

Prognoza meteo, 15 decembrie 2021: București

Vremea va fi închisă și este posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. La noapte, cerul va fi temporar noros.

Prognoza meteo, 15 decembrie 2021, pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă mulţi nori şi precipitaţii mixte , mai ales din a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, iar pe litoral se vor depăşi viteze de 60...70 km/h, conform stirileprotv.ro.

În Transilvania, vor fi înnorări şi precipitaţii sub formă de lapoviţă. La munte va ninge slab, iar în zonă înaltă a Carpaţilor Meridionali vântul va sufla cu viteze de peste 70 km/h.

În sud-vestul ţării, termometrele vor ajunge pe la 5-6 grade.Va fi soare, dar în zona de munte va ninge pe alocuri.

Şi în sud, temperaturile cresc uşor şi ajung până la 5 grade. Va fi soare în zonele deluroase, dar în rest vor fi înnorări şi precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări, lapoviţă în zonele joase şi ninsori la munte, iar maximele termice vor scădea uşor.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, va fi soarele şi doar pe suprafeţe restrânse apar precipitaţii. Maximele termice vor ajune la cel mult 3 grade, după prânz.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi înnorări, dar apare şi soarele pe parcursul zilei. La noapte va ninge, mai ales în zona de munte.

În ţinuturile vestice, cerul va fi temporar noros. Doar la munte vor fi câteva ninsori slabe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net