Patru turiști prinși de vremea urâtă peste noapte în Retezatul Mic, găsiți astăzi de salvamontiști

29 noiembrie 2021
article img
Turiștii au fost găsiți înghețați și epuizați FOTO: Facebook / Salvamont Hunedoara

Patru turişti şi-au petrecut noaptea pe munte, în Retezatul Mic. Ei au anunțat de duminică aseară autoritățile că s-au rătăcit, însă au fost găsiți de salvamontiști azi dimineață.

Patru turişti care s-au rătăcit duminică în Retezatul Mic au fost salvaţi astăzi de echipele de salvamontişti trimise în căutarea lor. Din fericire, grupul a reușit să se adăpostească pe timpul nopţii la o stână situată în zona vârfului Piatra Iorgovanului, la 2.014 metri.

„Turiştii sunt din Bucureşti şi au vârstele cuprinse între 39 şi 43 de ani. Când au fost găsiţi de echipele de salvatori nu au prezentat probleme deosebite de sănătate, dar erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. Salvamontiştii i-au coborât în siguranță de pe munte, nu înainte de a le da ceai cald şi ciocolată.       

Turiștii au fost căutați de 12 salvamontiști  

Cei patru au plecat duminică spre creasta Iorgovanului, dar, din cauza viscolului şi a zăpezii, nu au mai găsit drumul de întoarcere. Pentru salvarea lor au fost organizate două acţiuni de căutare, prima în cursul nopţii de duminică spre luni, iar cea de-a doua, la primele ore ale dimineţii de luni. În zonă au acţionat 12 salvamontişti, care au plecat pe direcţii diferite, pe unde se aprecia că s-ar putea afla grupul.

Condiţiile meteo ale misiunii de căutare au fost dificile, cu viscol şi ninsoare. 

Citește și: 

O alpinistă cu experiență, accidentată grav pe Valea Prahovei. Femeia a căzut în gol mai mulţi metri

O gravidă în 8 luni și o mamă cu un copil de 2 ani, salvate de pe munte, în Neamț. Erau panicate și epuizate