Prognoza pentru luni 27 februarie. Ninsorile anunțate în Banat, Crișana și Maramureș

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, atenționările de vreme rea și a anunțat un cod portocaliu de ninsori valabil din 26 până în după amiaza zilei de 27 februarie. Astfel, de duminică de la ora 10:00 până la ora 18:00 va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Banat, Crișana și Maramureș. Temperaturile maxime din țară se vor situa în general între 0 și 5 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade, în nordul țării

Ultimele zile din martie aduc vreme închisă în toată țara cu excepția Munteniei
Săptămâna începe cu ninsori și frig în aproape toată România. Foto: captură romaniatv.net

Avertizarea ANM anunță că în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol. În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm. 

 În regiunile sudice, deși valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de intervalul precedent, acestea se vor menține peste cele normale, astfel maximele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade.

Ce spun meteorologii despre ninsorile din 27 februarie

De duminică de la ora ora 18:00 până luni la ora 15:00 se anunță cod galben de insori pentru Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local jumătatea de nord a Moldovei, unde va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei 

De asemenea, de duminică de la ora 10:00 până luni la ora 15:00 va fi în vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent valabil pentru Munții Apuseni, nordul Carpaților Orientali și zonele submontane aferente, unde va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită. 

Vremea în București pe 27 februarie 

Vremea în București va fi una închisă și vor fi șanse foarte mari de ploaie anunță meteorologii potrivit sursei citate. Vântul va sufla slab și moderat, cu rafale ce nu vor depăși viteza de 33 kilometri pe oră. Temeperaturile nu vor depăși 14 grade Celsius în timpul zilei și 3 grade Celsius în timpul nopții. Șansele de furturi cu descărcări electrice sunt mici. Noaptea, probabilitatea de precipitații va și mai ridicate, iar cerul va fi acoperit de nori. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net