Vremea în România. Când scăpăm de iarnă și de temperaturile scăzute

Ultima actualizare:

Când scăpăm de iarnă și de temperaturile scăzute? Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie - 27 februarie. 

Vremea în România. Când scăpăm de iarnă și de temperaturile scăzute
Vremea în România. Când scăpăm de iarnă și de temperaturile scăzute

Pe 27 ianuarie, într-o zi în care iarna și-a arătat colții pentru prima dată, ANM anunțat că acest episod nu va fi unul de lungă durată.

De altfel, încă din primele zile ale lunii următoare, vremea se va încălzi. Valorile termice vor fi din nou mai ridicate decât cele specifice datei din calendar.

Vremea în prima săptămână din februarie

În intervalul 30 ianuarie - 6 februarie, valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nord-vestul și centrul țării. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, transmite ANM.

Vremea în perioada 6 – 13 februarie 2023

Din 6 februarie, vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării.

Nici precipitațiile nu vor mai fi atât de însemnate. Cantitățile vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru 13 – 20 februarie 2023

Pentru mijlocul lunii viitoare, specialiștii spun că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate zonele țării.

În continuare, cantitățile de precipitații prognozate de ANM vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile sud-vestice.

Vremea în România, la finalul lunii februarie 

Finalul lui februarie aduce valori peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Totodată, precipitațiile prognozate sunt puține. 

Administrația Națională de Meteorologie anunță un regim pluviometric deficitar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, conform ANM.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net