Prognoza vremii pentru ziua de 9 martie. La ce să se aștepte românii

Vremea va fi caldă joi 9 martie mai ales în sudul României. Cerul va avea înnorări şi va ploua în vestul şi centrul ţării, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în sud-vest şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. 

Românii sunt invitați la plimbări de vremea caldă din martie.Foto: captură stirileprotv.ro
Românii sunt invitați la plimbări de vremea caldă din martie.Foto: captură stirileprotv.ro

 Ploile vor avea şi caracter de aversă, trecător vor fi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp cu precădere în Banat şi la munte. La altitudini de peste 1800 m în zona montană vor fi precipitaţii mixte scriu jurnaliștii de la observatornews.ro. Vântul va avea intensificări temporare în zona montană.

Din ce spun meteorologii, mai ales în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, vântul va sufla cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100-110 km/h. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului şi în zonele joase, cu viteze în general de 45...55 km/h. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă. 

Prognoza meteo București 

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6...7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi la începutul nopţii, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va fi moderat, cu intensificări mai ales în orele amiezei şi seara, când se vor atinge viteze de 35...40 km/h 

Vremea în zona montană 

Și la munte va fi mai cald decât în mod normal pentru începutul lunii martie. Ziua vor fi înnorări şi ploi în cea mai mare parte a zonei montane. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, trecător vor fi posibile descărcări electrice, iar la altitudini de peste 1800 m vor fi precipitaţii mixte.  

Izolat se vor acumula cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp, cu cea mai mare probabilitate în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar mai ales în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, unde vor fi viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100?110 km/h. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net