Programul ”Deschidem Școala”. Elevii recuperează în vacanță materia pierdută în pandemie

Ultima actualizare:

    Elevii claselor I și a II-a din 15 școli, care provin din medii defavorizate, recupereză materia în timpul vacanței
Elevii claselor I și a II-a din 15 școli, care provin din medii defavorizate, recupereză materia în timpul vacanței

Elevii claselor I și a II-a din 15 școli din Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila și Galați participă, în perioada vacanței de vară, la programul ”Deschidem Școala”. Acesta a fost gândit pentru ca cei mici să recupereze materia pierdută în pandemie. Statisticile arată că s-au pierdut 300 de ore de studiu sau 120 de zile de școală.

Proiectul de responsabilitate socială ”Deschidem Școala” a fost inițiat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B și este dedicat copiilor din mediile vulnerabile care, din cauza lipsei dotărilor tehnice, nu au putut urma cursurile școlii online în timpul pandemiei.

15 școli sunt cuprinse în proiect. Acestea sunt dotate cu echipamente tehnice performante: tablă interactivă, videoproiector, laptop, sistem audio. În plus, copiii primesc seturi de rechizite.

În paralel cu învățarea materiei, cei mici vor avea parte și de consiliere psihologică, în perspectiva reducerii absenteismului și a abandonului școlar.

În ce școli se desfășoară Programul ”Deschidem Școala”

Instituțiile de învățământ în care se desfășoară proiectul ”Deschidem școala” sunt: Liceul Tehnologic "Duiliu Zamfirescu" din Dragalina, Școala Gimnazială nr. 1 Chiselet, Școala Gimnazială nr. 1 Frumușani - județul Călărași; Școala Gimnazială „Ion Creangă“ din Albeşti, Școala Gimnazială nr. 1 din Comana, Școala Gimnazială nr. 1 din Rasova - județul Constanța; Școala „Gheorghe Banea” din Măcin, Școala „Nifon Bălășescu”, Școala Gimnazială Mihai Bravu - județul Tulcea; școlile gimnaziale Traian, Bordei Verde și Cazasu - județul Brăila; Școala Gimnazială nr. 2 Liești, școlile gimnaziale Independența și Cavadinești - județul Galați.

40% dintre elevii săraci nu au făcut școala online

Conform statisticilor, în perioada pandemiei, 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea din mediul rural, nu au făcut școală online.

287.000 de elevi nu au avut tablete sau alte echipamente pentru școala online, iar 237.000 de elevi nu au în continuare acces la internet. În total, s-au pierdut 300 de ore de studiu sau 120 de zile de școală.

”Se știe că o pierdere școlară suferită de copii, dacă nu este recuperată la timp, se cronicizează. Iar acest fapt este și mai grav la clasele primare. Din cauza pandemiei, această generație de elevi a ratat practic startul în ceea ce ar trebui să devină cea mai frumoasă călătorie a vieții lor: școala. Educația este un domeniu prioritar pentru Asociația Plan B, de aceea credem cu tărie că proiectele de responsabilitate socială cu impact mare, cum este «Deschidem Școala», lasă o amprentă în societate și împing spre evoluție”, a afirmat Oana Dumitriu, președintele Asociației pentru Responsabilitate Socială Plan B.

Citește și: 

Iată calendarul noului an școlar! Are 34 de săptămâni, două semestre și trei vacanțe

Structura anului școlar 2021-2022, publicată în Monitorul Oficial. Totul despre cursuri, vacanțe și teze

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net