Protest al sindicaliștilor din Poliție și penitenciare, la Parlament! FOTO

Ultima actualizare:

Un nou protest la Parlament! Angajaţi din Poliţie, penitenciare, militarii trecuţi în rezervă, dar și sindicaliștii din Sănătate au protestat, joi (23 decembrie), începând cu ora 12:00, la sediul Parlamentului, dar şi la prefecturile din judeţele Iaşi, Timiş şi Cluj. 

Sute de sindicaliști au protestat în fața Parlamentului Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sute de sindicaliști au protestat în fața Parlamentului Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliștii din Poliție, penitenciare, dar și militarii trecuți în rezervă au declarat că nu solicită creşteri de salarii, ci vor aplicarea unor acte normative. Şi sindicaliştii de la Sanitas au anunţat că pichetează Parlamentul.

Ce au scandat protestatarii

(FOTO Inquam Photos / Octav Ganea)

Sindicaliştii din Poliţie au scandat: «Votul pe buget să daţi, că de noi tot nu scăpaţi». 

Iniţial, protestul de la Bucureşti a fost anunțat în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Joi seară (22 decembrie însă, sindicatele reprezentative pentru aceste categorii profesionale au anunţat că protestul programat în Bucureşti va avea loc nu la Guvern, ci în Piaţa Revoluţiei, la sediul Legislativului.

«Schimbarea locului protestelor din Capitală se datorează faptului că s-a anunţat prezenţa membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională», se arată într-un comunicat dat presei de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Au fost anunțate și proteste locale, la sediile celor trei prefecturi. Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice), cât şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.Totodată, Federaţia Sanitas a anunţat că pichetează, joi, de la ora 12.00, Parlamentul. Protestul este programat să aibă loc la intrarea Parcul Izvor.

Şi sindicalişti din Sănătate au transmis că iau parte la acest protest.

«Peste 100 de membri SANITAS din Bucureşti şi din ţară pichetează Palatul Parlamentului, acolo unde în aceste momente se decide situaţia bugetară a Sănătăţii şi Asistenţei sociale pentru anul 2022. În acelaşi timp, mii de alţi membri SANITAS, angajaţi din spitalele publice, instituţiile medicale, medico-sociale şi de asistenţă socială din ţară sunt în grevă japoneză pe timp nelimitat. Organizaţiile judeţene SANITAS au cerut prefecturilor să convoace în regim de urgenţă comisiile de dialog social de la nivelul autorităţilor locale pentru a discuta problemele grave cu care se confruntă sistemul public de sănătate şi cel de asistenţă socială, dificultăţi la care autorităţile răspund doar cu soluţii punctuale şi incomplete, adoptate sub presiune şi fără un fundament real», a transmis SANITAS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net