Protest de mare amploare în Piața Victorie! Mii de oameni vor ieși în stradă

Mâine (10 mai) este anunțat în Capitală un protest organizat de către Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceștia doresc să atragă atenția asupra problemelor serioase din cadrul sistemului de învățământ, de la modul de salarizare deficitar, până la lipsa de investiții pentru educarea noii generații. Protestul este programat să înceapă la ora 11, pornind din Piața Victoriei și având ca ultim punct Palatul Parlamentului.

Protestul are loc mâine, 10 mai / FOTO: Facebook/Fsli Romania
Protestul are loc mâine, 10 mai / FOTO: Facebook/Fsli Romania

Anunțul protestului de mâine (10 mai) a fost făcut pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceștia spun că, alături de Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, cât și de Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“, vor participa la un marș de protest începând cu ora 11, în Piața Victoriei. Conform acestora, deja un număr de 15.000 de membri de sindicat au confirmat că vor fi mâine în Capitală, pentru a-și cere drepturile în stradă.

Marșul de protest va ajunge, în cele din urmă, în fața Palatului Parlamentului, iar sindicatele prezente mâine la protest se află acolo în numele celor 350.000 de angajați din sistemul de învățământ din România. În cadrul postării de pe contul de Facebook, organizatorii protestului spun că doresc să atragă atenția asupra problemelor serioase din sistemul educațional, mai ales cele ale angajaților, fie ei personal didactic sau nedidactic.

Majorarea salariilor și creșterea investițiilor în învățământ, printre revendicările protestatarilor

În ce privește soluțiile la care organizatorii speră să ajungă, ele includ majorarea salariilor profesorilor, ajungând ca salariul unui profesor debutant să fie, măcar, egal cu salariul mediu brut pe economie. De asemenea, ei doresc și plata orelor suplimentare, cât și acordarea de sporuri pentru munca prestată.

De asemenea, sindicatele doresc și creșterea numărului de investiții în sistemul educațional, pentru îmbunătățirea infrastructurii, cât și a bazei materiale. Ei mai vor și aplicarea normelor legislative în privința decontării navetei la locul de muncă, instituirea regulii indexării anuale a salariilor cu rata inflației, plata indemnizației de instalare, cât și a compensării monetare a concediului de odihnă neefectuat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net