Protest șoc în benzinării! Șoferii plătesc combustibilul cu monede sau alimentează de sume mici

Proteste fără precedent ale șoferilor din Ploiești, Cluj, Constanța, Botoșani și Târgu Jiu la adresa prețurilor mari la combustibili. La mai multe benzinării din aceste zone, după ce alimentează, conducătorii auto au început să facă plata cu grămezi de monede. Pentru a nu se bloca activitatea până se numără banii, multe benzinării nu acceptă astfel de plăți dar șoferii au găsit soluția. 

Inițial șoferii au blocat benzinăriile plătind cu grămezi de monede. Foto: stiridecluj.ro
Inițial șoferii au blocat benzinăriile plătind cu grămezi de monede. Foto: stiridecluj.ro

Oamenii s-au organizat pe grupuri de Facebook, și-au dat întâlnire în benzinării, iar cei mai mulți dintre ei au alimentat doar de 1 leu. La început a fost un șofer, apoi încă unul după care a devenit avalanșă.  

În acest fel au blocat pompele, iar cei care chiar doreau să cumpere carburanți au avut de așteptat. Astfel de proteste au avut loc în Ploiești, Cluj, Constanța, Botoșani și Târgu Jiu. Reprezentanții unor benzinării au sunat la 112, dar echipajele de poliție nu au putut să intervină, din cauză că protestatarii nu făceau nimic ilegal. 

Șoferii au plătit chiar și pe card, dar sume mici, practic benzină cu pipeta. Foto: stiridecluj.ro
Șoferii au plătit chiar și pe card, dar sume mici, practic benzină cu pipeta. Foto: stiridecluj.ro

Cum au blocat benzinăriile șoferii din Cluj 

Benzinăriile din cel mai mare oraș din Transilvania s-au confruntat marți cu un protest extrem al șoferilor supărați pentru creșterea alarmantă a prețurilor la combustibili. Potrivit stiridecluj.ro, conducătorii auto au venit în stațiile Peco în număr mare pentru a alimenta iar combustibilul l-au achitat cu monede. În plus, protestatarii alimentau de sume mici, de 5 - 6 lei.  

Unele stații din Cluj au blocat acest tip de achitare a serviciilor furnizate și au anunțat că nu mai accepta astfel de bani, motivând că salariații pierd timp numărând monedele. Credeți că șoferii s-au descurajat? Ei bine nu, au găsit o nouă formă de protest: plata cu cardul dar sume foarte mici, chiar sub un leu.  

Rezultatul a fost același, blocarea stațiilor de carburanți. ”Dacă ne interzic și asta, deși nu pot că este lege, vom găsi altceva” a declarat pentru click.ro un șofer din Cluj.  

Protest și la Târgu Jiu 

Mai mulți șoferi au blocat activitatea într-o benzinărie din Târgu Jiu scrie pandurul.ro. Șoferii au alimentat de 50 de bani sau un leu și s-au așezat iarăși la coadă. Aproape două ore, activitatea în stația de alimentare a fost paralizată. 

"Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat", a spus un șofer pentru sursa citată. "Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă", spune amuzat un alt șofer. 

Prețurile combustibililor în benzinării 

Prețurile carburanților au crescut doar săptămâna trecută de cinci-șase ori și vorbim de un plus de aproximativ 20 de bani spun specialiștii citați de stirileprotv.ro. Scumpirile vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net