Guvernanții vor să lanseze programul rabla pentru becuri

Programul rabla pentru becuri! Aceasta este cea mai nouă inițiativă a Guvernului! Executivul vrea să lanseze un program prin AFM pentru înlocuirea becurilor cu filament cu cele cu led, conform unor surse guvernamentale. 

Guvernanții vor să lanseze rabla pentru becuri
Guvernanții vor să lanseze rabla pentru becuri

Guvernanții vor să reducă risipa de energie electrică 

Măsura guvernanților ar avea scopul de a reduce risipa de energie electrică și va fi denumită simplu: rabla pentru becuri. Ministerul Mediului urmează să prezinte o propunere concretă în cursul săptămânii viitoare. 

„Vrem să reducem risipa. Am discutat inclusiv o măsură la Ministerul Mediului pentru înlocuirea becurilor cu filament, prin AFM, cu cele pe baza pe led, inclusiv pentru cetățeni. La nivelul instituțiilor, fiecare minister trebuie să vină cu un plan de reducere a risipei energiei electrice", afirmă sursele guvernamentale, conform Adevărul. 

Citește și: Facturi mai mari pentru români. Scade plafonul până la care prețul energiei va fi 

Rabla pentru becuri

Premierul României, Nicolae Ciucă, a cerut în ședința de guvern din cursul zilei de miercuri, un plan de măsuri astfel încât România să poate oferi un exemplu în ceea ce privește reducerea consumului de energie la nivelul instituțiilor statului.

„În urmă cu o săptămână am adoptat modificarea Ordonanţei 27 pe măsurile energetice. A avut loc reuniunea miniştrilor energiei şi ministrul Popescu a participat la această activitate. De asemenea, sunt semnale şi avem astăzi un mesaj transmis de preşedintele Consiliului Europei, legat de măsurile care se întreprind la nivelul UE, astfel încât să putem să gestionăm situaţia legată de criza preţul energie. Măsurile luate în ordonanță sunt aliniate la intențiile pe care Comisia le-a prezentat. Ceea ce doresc să subliniez este că dincolo de aceste măsuri este nevoie să luam măsuri pentru reducerea risipei. Sunt discuții pe măsuri concrete, măsuri pe care v-am rugat să le aveți în vedere la nivelul fiecărei instituții”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

Sursă foto: Profimedia 

Citește mai multe despre programul rabla pentru becuri pe Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net