Raed Arafat: Campania ”Nu tremur la cutremur” va reveni în spațiul public de luni, la 30 de posturi de televiziune

Campania ”Nu tremur la cutremur” va reveni în spațiul public pentru "o perioadă mai lungă" a anunțat, miercuri, la ședința de Guvern șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Campania se dorește o informare a populației asupra modului în care trebuie să se comporte în caz de seism.

Campania DSU ”Nu tremur la cutremur” va fi reluată la 30 posturi tv. Foto: nutremurlacutremur.ro
Campania DSU ”Nu tremur la cutremur” va fi reluată la 30 posturi tv. Foto: nutremurlacutremur.ro

"Au fost şi alte campanii locale, zonale, desfăşurate prin caravanele de pregătire a Departamentului şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La asta s-a adăugat, pe partea de pregătire a populaţiei, partea de platformă 'Fii pregătit', unde urmează să venim cu propunerea pe care am discutat-o prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, prin care accesul la această platformă să fie asigurat pe fiecare site public al unei instituţii centrale sau judeţene sau locale, astfel încât populaţia să vadă butonul şi să poată să acceseze platforma 'Fii pregătit', care are toate ghidurile pentru populaţie despre ce să facă înainte, în timpul şi după - în situaţii de risc, precum cutremur, inundaţii", a spus el.

Secretarul de stat a mai anunțat și că a fost reactualizată aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență, cu mai multe informații despre pregătirile dinainte, în timpul și după cutremur.

"Recomandarea noastră către populaţie este să vadă informațiile şi să le consulte înainte de cutremur şi nu în timpul cutremurului, ca să ştie exact cum să se pregătească", a fost sfatul secretarului de stat din MAI.

În 2018, a avut loc un amplu exercițiu de 5 zile, iar șeful DSU a anunțat că autoritățile vor pregăti încă unul în perioada următoare.

”Am desfășurat mai multe exerciții, cel din 2018 a fost amplu, de 5 zile și pe baza lui am modificat și legislația, am simplificat modul de luare a deciziilor.

"Urmează să organizăm un exerciţiu în următoarea perioadă, care să testeze concepţia din nou, pe teren, şi să vedem dacă mai este ceva de actualizat", a mai spus Raed Arafat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net