Raed Arafat: "Lockdown cum a fost înainte nu se preconizează"

24 august 2021
raed arafat jpeg
┼×eful Departamentului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, Raed ArafatFoto: Arhiv─â Click!

┼×eful Departamentului pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â, Raed Arafat, a afirmat c─â un lockdown a┼ča cum a fost ├«nainte nu se preconizeaz─â ├«n Rom├ónia. El a explicat c─â acum sunt alte mijloace ┼či posibilit─â┼úi fa┼ú─â de ├«nceputul pandemiei ┼či c─â ├«n func┼úie de inciden┼ú─â exist─â m─âsuri care vor fi luate pe zon─â ┼či nu la nivel na┼úional.

Raed Arafat a fost ├«ntrebat mar┼úi, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â, dac─â Rom├ónia va ajunge din nou ├«n lockdown, potrivit news.ro.ÔÇťLockdown cum a fost ├«nainte nu se preconizeaz─â pentru c─â avem alte mijloace ┼či alte posibilit─â┼úi. Noi oricum nu am fost ├«ntr-un lockdown total, s─â spunem c─â am ├«nchis ┼úara cum s-a ├«nt├ómplat ├«n alte ┼ú─âri ┼či au ajuns la un lockdown total. Noi am avut poate o situa┼úie mai serioas─â la ├«nceputul pandemie, ├«n primele dou─â luni, dar apoi noi am mers pe inciden┼úe,  pe m─âsuri mai mult locale sau zonale, nu pe m─âsuri generale, na┼úionale, cu mici excep┼úii ┼či acest lucru cred c─â va fi din nou abordarea noastr─â mai departe. Hot─âr├órea de guvern care este valabil─â ┼či care urmeaz─â s─â fie prelungit─â pentru prelungirea st─ârii de alert─â prevede ┼či inciden┼úele de doi la mie, de trei la mie ┼či care spune clar ce se ├«nt├ómpl─â, c├ónd ne ├«ntoarcem la situa┼úia dinainte de 1 august, c├ónd ne ├«ntoarcem la situa┼úia de 1 iunie ┼či sunt m─âsuri care vor fi luate pe zon─âÔÇŁ, a explicat ┼čeful DSU.

"Dacă într-o zonă ajungem la o anumită incidenţă,  care prevede să se limiteze accesul în unele zone, atunci se va aplica această măsură"

Arafat a mai transmis c─â autorit─â┼úile nu mai doresc ├«nchiderea unor activit─â┼úi care au fost suspendate ├«n perioada pandemiei. ÔÇťDac─â ├«ntr-o zon─â ajungem la o anumit─â inciden┼ú─â,  care prevede s─â se limiteze accesul ├«n unele zone, atunci se va aplica aceast─â m─âsur─â, dar bine├«n┼úeles coroborat─â ┼či cu ce avem acum la ├«ndem├ón─â ┼či anume identificarea persoanelor vaccinate care pot intra ├«ntr-o zon─â f─âr─â un risc major ca s─â nu ├«nchidem anumite activit─â┼úi, care poate nu sunt activit─â┼úi esen┼úiale, dar nu vrem s─â le ├«nchidem ├«n final cum alt─âdat─â s-au ├«nchis. Asta urmeaz─â s─â se decid─â, s─â vin─â cu deciziile de la CNSU, de la hot─âr├órea de Guvern ┼či s─â fie explicate mai departe ├«n urm─âtoarea perioad─âÔÇŁ, a transmis Arafat. 

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub tania budi png
alexandra stan sexy png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg