Răspunsul neașteptat al ministrului Transporturilor, după ce David Popovici a cerut statului să investească în sport: „Îmi doresc să...”

Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat în cadrul emisiunii „În Fața Ta” de la Digi24 că este important să nu ignorăm sectorul privat, care ar putea investi în infrastructura sportivă.

Sorin Grindeanu, David Popovici - Foto: colaj
Sorin Grindeanu, David Popovici - Foto: colaj

Grindeanu a subliniat acest punct prin compararea situației din România cu cea din Statele Unite, menționând că acolo „statul nu este proprietar al bazelor sportive”.

Această declarație a venit ca răspuns la apelul sportivului David Popovici, care a cerut politicienilor să aloce mai multe fonduri pentru sport și pentru tineri.

Grindeanu „aruncă” bazele sportive pe sectorul privat

În reacția sa, Grindeanu a observat că în București există bazine de înot, inclusiv la Dinamo și la Lia Manoliu, și a recunoscut necesitatea unor investiții suplimentare în alte orașe din țară.

Grindeanu a propus ca sectorul privat să joace un rol mai activ în investițiile în infrastructura sportivă, subliniind că nu dorim să revenim la condițiile dinainte de 1989.

„Îmi doresc să vedem inițiative private în acest domeniu”, a spus ministrul. El a adus în discuție exemple din Statele Unite, afirmând că acolo nu este cazul ca statul să dețină bazele sportive.

Această declarație a venit după ce David Popovici a afirmat într-un interviu pentru TVR că se antrenează pe stadionul Lia Manoliu, același loc în care a învățat să înoate la vârsta de patru ani, și a criticat lipsa de investiții în sport din România.

„În condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, la 200, de exemplu, pe australieni, care au condiții infinit mai bune decât ale noastre. Au bazine să-și pună și în cap! Au toată infrastructura de care au nevoie.

Au absolut orice… centre de pregătire peste centre de pregătire, deci în condițiile astea eu mă antrenez pe Lia Manoliu, în același bazin în care am și învățat să înot la patru ani, de-asta sunt așa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot acolo în aer liber”, a declarat David Popovici după ce a câștigat bronzul olimpic la 100 m liber.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net