Răsturnare de situație! Un supraviețuitor al tragediei de la Ferma Dacilor dezvăluie adevărata cauză a incendiului și desființează teoria unei „mâini criminale”

Ultima actualizare:

Investigatorii iau în considerare o nouă teorie privind originea incendiului de la Ferma Dacilor, în urma căruia opt persoane au murit.

Se pare că incendiul ar fi pornit de la un televizor defect / foto: INQUAM
Se pare că incendiul ar fi pornit de la un televizor defect / foto: INQUAM

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, susține că incendiul a fost rezultatul unui act intenționat și respinge ipoteza principală a anchetatorilor.

Procurorii, pe de altă parte, resping această teorie, având în vedere că pensiunea nu avea autorizații de construcție și de prevenire a incendiilor, deși era dotată cu un sistem de supraveghere video.

Televizorul de la mansardă se încălzea excesiv

Se ia în considerare posibilitatea ca focul să fi pornit de la un televizor de la mansardă, despre care supraviețuitorii susțin că se încălzea excesiv.

În declarațiile sale, Dinicu a insistat că nu o defecțiune a rețelei electrice a fost cauza tragediei de Crăciun, ci un act intenționat.

„Am adormit în Rai și m-am trezit în Iad. Nu sunt un pericol public, am încercat să obțin autorizațiile necesare, dar am întâmpinat obstacole din partea autorităților. Refuz să cred că incendiul a pornit în circumstanțele sugerate de Parchet. Este esențial ca adevărul să fie dezvăluit, nu pentru mine, ci pentru familiile victimelor”, a declarat patronul Fermei Dacilor.

Unul dintre supraviețuitori oferă o perspectivă diferită, susținând că incendiul ar fi izbucnit de la un televizor supraîncălzit de la mansardă.

„Am impresia că focul a început de la mansardă, mai exact din living, unde era televizorul. Televizorul se încălzea des, iar un angajat al fermei le-a cerut copiilor să-l oprească pentru a se răci", a mărturisit supraviețuitorul.

Cu câteva ore înainte de incendiu, pensiunea a primit noi oaspeți

Martorul a menționat, de asemenea, că în dimineața incendiului, cu aproximativ o oră înainte de declanșarea acestuia, au sosit niște oaspeți la fermă.

„Cei cazați care au sosit la 4:30 dimineața, înainte ca incendiul să înceapă, au venit cu o mașină și un șofer necunoscut. Cornel Dinicu, prietenul meu, mi-a spus că a încercat să folosească o mască de gaze pentru a urca la etaj, dar nu a reușit să salveze pe nimeni din cauza fumului. Am reușit să ies afară, era greu de respirat, am văzut flăcări la acoperișul deasupra restaurantului, nu la camerele unde eram cazați.

Când am ieșit, l-am văzut pe Cornel Dinicu încercând să stingă focul. Toți erau speriați. Până la sosirea pompierilor, jumătate din fermă arsese deja", a relatat supraviețuitorul.

Avocatul lui Cornel Dinicu critică tratamentul aplicat clientului său. „În condițiile în care drepturile clientului meu la informare și apărare nu au fost respectate, și având în vedere drama pe care o trăiește, Parchetul a pornit de la presupuneri empirice și a omis multe detalii importante", afirmă avocatul Iancu Toader, potrivit A3. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla în Australia, Profimedia (4) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
washing machine 5423359 1280 jpg
image png
regina maria coroana png
maria antoaneta jpg
Creier   shutterstock jpeg
foto1 vinete jpg
film 3 jpg
caine halloween profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net