Patronul Ferma Dacilor, reacție după înmormântarea fiului său: „ Erau familia şi musafirii mei. A fost o mână criminală”

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, a publicat pe pagina de Facebook a pensiunii un mesaj extins pe care l-a intitulat „spovedanie publică", considerându-l singura modalitate de a împărtăși adevărul.

Patronul Ferma Dacilor susține că incendiul a fost mână criminală / foto: arhiva personala
Patronul Ferma Dacilor susține că incendiul a fost mână criminală / foto: arhiva personala

El se pregătește de posibilitatea arestării sale, care ar putea surveni după înmormântarea fiului său. În mesajul său, Dinicu și-a exprimat condoleanțele față de familiile celor care au fost prezenți în pensiune în noaptea fatidică și și-au pierdut apropiații.

Dinicu a explicat că realizarea Fermei Dacilor a fost visul său îndeplinit după mult efort și că obținerea autorizațiilor necesare a fost dificilă, având în vedere lipsa sa de conexiuni politice.

Ferma Dacilor ar fi fost echipată corespunzător pentru a evita tragediile

El susține că clădirea era echipată corespunzător pentru a preveni astfel de tragedii și sugerează că incidentul ar putea fi rezultatul unei acțiuni intenționate. Incendiul de Crăciun a dus la dispariția a opt persoane, iar corpurile a șapte dintre ele au fost găsite carbonizate, al optulea neputând fi recuperat.

Dinicu a început să scrie mesajul în timpul priveghiului fiului său, simțind nevoia de a-și exprima durerea și de a spune adevărul, lipsit fiind de prieteni influenți în politică sau presă. El descrie mesajul ca fiind "spovedania publică" pe care nu credea că va ajunge să o facă vreodată.

În mesaj, Dinicu povestește despre originile sale modeste din Mizil și despre lupta sa pentru un trai mai bun, care l-a dus la București acum peste 30 de ani.

El menționează cum a ajuns să lucreze în domenii precum paznic și gardă de corp, înainte de a-și deschide un club și apoi un hotel și o piscină în Mizil, investițiile fiind finanțate prin împrumuturi de la bănci și prieteni. El relatează despre dificultățile întâmpinate, inclusiv falimentul amenințător și lipsa de experiență în administrare.

Cum i-a venit lui Dinicu ideea de a deschide Ferma Dacilor

Ideea Fermei Dacilor i-a venit lui Dinicu în urma unei tragedii, când un prieten apropiat a decedat din cauza alimentelor nesănătoase din comerț. El a decis atunci să-și creeze propria fermă pentru a produce alimente de calitate.

Obținerea autorizațiilor pentru fermă a fost o luptă grea, fără ajutor politic sau financiar, iar Dinicu își amintește despre provocările întâmpinate în acest proces, inclusiv birocrația excesivă și lipsa de sprijin din partea autorităților.

Dinicu detaliază, de asemenea, cum a dezvoltat Ferma Dacilor, extinzând facilitățile de cazare și diversificând producția, cu toată familia sa contribuind la muncă. El clarifică că a scris acest mesaj lung pe Facebook mai ales pentru familiile celor decedați, pentru cei care au susținut proiectul Fermei și pentru autorități, care trebuie să identifice vinovații.

„De ce acum?”

El răspunde la întrebarea „De ce acum?” prin faptul că se zvonește că va fi arestat după înmormântarea fiului său pentru a servi drept exemplu, dorind să protejeze pe cei nevinovați din jurul său. Dinicu își exprimă frustrarea față de eticheta de "interlop" și reputația sa negativă, menționând că a fost achitat în trecut și că greșelile trecute îi umbresc realizările.

Cornel Dinicu explică că multe persoane au opinii despre trecutul său, chiar dacă nu erau născuți atunci. El menționează că a fost condamnat în tinerețe pentru a proteja un prieten apropiat de clanurile țigănești influente, simțindu-se un simplu pion într-un joc mai mare. Dinicu recunoaște că, din perspectiva celorlalți, rămâne doar ceea ce a fost înregistrat oficial, menționând că era tânăr și sportiv atunci și a suportat consecințele acțiunilor sale, dar eticheta de „cercetat în stare de reținere” nu l-a părăsit niciodată.

Dinicu dezvăluie că a decis să-și protejeze familia, astfel numele său nu este asociat cu proiectul Fermei. Afacerea a fost înregistrată pe numele lui Adrian Ristin, un prieten de familie.

El explică această alegere prin dorința de a evita favoritismele și tensiunile între cei cinci copii ai săi din trei relații diferite, stabilind că oricine dorește bani din afacere trebuie să muncească pentru aceștia. Dinicu subliniază că nu este și n-a fost vreodată bogat, descriindu-se ca un om simplu, care a dorit să-și învețe copiii valoarea muncii. În pandemie, ferma a funcționat cu restricții și a realizat venituri prin livrări, cu implicarea familiei sale.

Dinicu adaugă că și-a dorit întotdeauna ca Ferma Dacilor să fie un loc de petrecere a timpului liber, indiferent de clienți. El recunoaște că nu avea autorizație de construire inițial din cauza lipsei de relații politice, dar a reușit să legalizeze clădirea prin instanță.

Dinicu consideră că Ferma Dacilor a contribuit la creșterea vizibilității României mai mult decât toate târgurile organizate de Ministerul Turismului.

Ce spune Dinicu despre autorizația ISU

În ceea ce privește autorizațiile ISU, Dinicu explică că ferma s-a extins treptat, inițial având doar 12 locuri de cazare, ceea ce nu necesita autorizație. Cu extinderea, a solicitat autorizarea necesară.

El descrie măsurile de siguranță implementate la fermă, inclusiv hidranți, extinctoare, și detectoare de fum. Dinicu menționează că tragedia recentă nu a avut loc cu clienții, ci în casa sa privată, unde se aflau familia și musafirii săi, un spațiu ce nu necesită autorizații pentru că nu era destinat închirierii.

Patronul de  la Ferma Dacilor exprimă suspiciunile privind cauza incendiului, sugerând posibilitatea unei mâini criminale și criticând autoritățile pentru excluderea rapidă a acestei ipoteze. Dinicu încheie prin a spune că trecutul său îl face să pară neîncredibil, indiferent de adevărul pe care îl spune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
image
actualitate.net
image
actualitate.net