Șeful ISU Prahova și-a dat demisia, după tragedia de la „Ferma Dacilor”. Familiile victimelor au început să ridice cadavrele carbonizate

Colonel Nicolae Tudoroiu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, și-a prezentat demisia din poziția de conducere, ca urmare a unei solicitări venite din partea lui Raed Arafat.

nicolae tudoroiu jpeg

Demisia vine în contextul tragediei de la „Ferma Dacilor”, unde în urma unui incendiu devastator șapte persoane și-au pierdut viața.

Tudoroiu a optat pentru a se retrage din funcție pentru a asigura o anchetă neîngrădită, având în vedere că a fost în poziție de lider din 17 mai 2023, conform Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Doi ofițeri urmează să fie promovați

În plus, Raed Arafat, șeful DSU, a cerut conducerii IGSU să identifice urgent doi ofițeri pentru ocuparea posturilor vacante, pentru a asigura continuitatea managementului instituției.

DSU a adăugat că, în funcție de rezultatele controalelor în curs, dacă se vor descoperi alte nereguli, se vor lua măsuri suplimentare conform legislației actuale.

Decizia a fost luată pe 27 decembrie 2023, în urma unei analize a activității de control efectuate în 2019 la locul evenimentului. Rezultatele acestei analize au fost prezentate lui Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful DSU.

Măsurile luate în urma acestei analize includ schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire a ISU Prahova, trimiterea unei echipe de control, pentru a verifica activitatea de prevenire la nivelul ISU Prahova și sesizarea organelor de cercetare penală pentru aspectele care ar putea fi de natură penală.

Familiile victimelor au început să ridice cadavrele carbonizate 

În urma incendiului de la Ferma Dacilor, au fost găsite șapte victime carbonizate, iar o persoană este încă căutată de salvatori, în timp ce două persoane au fost rănite.

Experții de la Serviciul de Medicină Legală din Prahova au finalizat o parte din necropsiile efectuate asupra celor șapte persoane decedate în incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor, unde a avut loc o petrecere de Crăciun, scrie a3.

În acest timp, familiile îndoliate au mers la Serviciul de Medicină Legală pentru a prelua corpul neînsuflețit al celor dragi.

Una dintre victime era studentă la Sociologie

Una dintre victimele de la Ferma Dacilor este o studentă din anul 2 la Sociologie. Un mesaj publicat miercuri pe pagina de Facebook a Asociației Studenților la Sociologie și Asistență Socială a confirmat că studenta făcea parte din cei decedați în incendiul din dimineața de 26 decembrie.

„Profund îndurerați, ne adresăm astăzi cu o cerere sensibilă către prieteni și cunoscuți. Ne-am pierdut recent o iubită colegă de la Sociologie în incendiul de la Ferma Dacilor. Gavrilă Anca Florina era o persoană minunată și un student valoros al facultății noastre. În aceste momente grele, invităm pe toți cei care doresc să susțină familia colegei noastre prin ajutor financiar, pentru a face față costurilor asociate acestei perioade. Orice contribuție, indiferent de mărime, va fi profund apreciată și va ajuta la ușurarea sarcinilor financiare în aceste momente delicate, și, sperăm, la susținerea familiei”, se menționează în mesaj.

Surse din justiție au confirmat decesul lui Vlad Băiceanu, student de 21 de ani, fiul generalului Petru Băiceanu, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei, în acest incendiu.

De asemenea, unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii, a murit în urma incendiului, conform acelorași surse.

Lucian Ene, finul lui Cornel Dinicu, și doi dintre copiii săi au fost, de asemenea, victime ale incendiului de la Ferma Dacilor.

Soția lui Ene și un alt copil al familiei au supraviețuit, fiind spitalizați.

Identificarea celor șapte victime carbonizate găsite de pompieri s-a realizat prin analize ADN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net