Un copil, a șaptea victimă găsită în ruinele de la Ferma Dacilor. Ultimele amănunte de la tragedie

Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit miercuri dimineaţă, la pensiunea ferma Dacilor, din judeţul Prahova. Este cea de a șaptea victimă descoperită după incendiul din a doua zi de Crăciun produs la complexul din localitatea prahoveană Tohani. Din primele constatări complexul pare să fi fost o bombă imobiliară care a funcționat mulți ani fără autorizații de bază

Ce a mai rămas din complexul Ferma Dacilor
Clădirea principală a complexului a ars complet în urma incendiului. Foto: captură observatornews.ro

Şase trupuri carbonizate, inclusiv un copil, au fost găsite marţi de către salvatori în pensiunea care a luat fost în jurul orei 5.30 dimineața. În cazul celei de-a şasea victime carbonizate, nu se poate preciza dacă este adult sau minor, corpul fiind efectiv scrum. 

Incendiul s-a produs în corpul central al pensiunii, un imobil cu parter și etaj, care era înconjurat de mai multe căsuțe. Corpul central era format dintr-un restaurant înconjurat de spații de cazare la parter și etaj. Pe toată suprafața acoperișului erau panouri fotovoltaice care s-au prăbușit făcând imposibilă scăparea persoanelor care dormeau la etaj.  

Câte persoane erau cazate în Ferma Dacilor 

În complex erau cazate 26 de persoane, 22 invitați ai managerului care se declara și patron, Cornel Dinicu și patru turiști. Deocamdată în urma incendiului s-ai înregistrat șapte victime și există o persoană dispărută.  

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise după incendiu, infracţiunile vizate fiind de ucidere din culpă şi distrugere. 

Complexul de cazare, un pericol pentru clienți 

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu și în plus, s-a descoperit că funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare. 

Doi copii morți au fost identificați 

Printre persoanele decedate în incendiu au fost identificați doi frați minori și tatăl lor. Copiii sunt doi dintre băieții lui Lucian Ene, fost bodigurad cunoscut în București, mâna dreaptă a managerului Cornel Dinicu. Potrivit fanatik.ro, este vorba de doi tineri fotbaliști, frații Luca Ene (16 ani) și Petru Ene (11 ani) care n-au mai putut fi salvați.  

Tatăl lor a încercat să îi scoată din incendiu, dar și-a găsit și el sfârșitul. A reușit întâi să îl salveze pe Matei Ene, fratele geamăn al lui Luca dar a intrat apoi iarăși în foc pentru a salva și ceilalți doi frați dar tavanul încăperii în care dormeau minorii s-a prăbușit.  

Copilul care a scăpat se află internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Toți cei 3 băieți ai familiei Ene jucau fotbal. Gemenii Luca și Matei erau legitimați la CSA Steaua, iar Petru la New Stars, academia condusă de Sorin Ghionea și de Petre Marin, potrivit sursei citate 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net