Cine este patronul de la Ferma Dacilor. Tată a cinci copii și fost interlop, construise complexul pentru o viață sănătoasă
Cornel Dinicu se numește patronul pensiunii Ferma Dacilor, o locație extrem de cunoscută în zonă și care primea an de an mii de turșiti din toată țara. Cu un trecut foarte agitat, Dinicu este un personaj cu o istorie veche în București. În 1996 era liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. La începutul anilor 20000, este implicat în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 ar fi fost urmărit de SIE până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Cornel Dinicu intră în afaceri, mai exact se dedică propiectului „Ferma Dacilor”. Marți dimineața, a doua zi de Crăciun, o tragedie de proporții a lovit familia patronului. Pensiunea s-a făcut scrum. Familia lui Cornel Dinicu era adunată la etajul imobilului la o petrecere privată. Șase persoane au fost găsite carbonizare, două însă sunt căutate.
Ferma Dacilor, una dintre cele mai apreciate locații din Muntenia
Ferma Dacilor este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate locații din zona Munteniei și aparține lui Cornel Dinicu, un anteprenor din zonă, care locuiește acum la București. Cu zece ani în urmă, Dinicu a achiziționat terenurile „pline de mărăcini” pe care, ulterior, a dezvoltat afacerea.
„Am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui. Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket”, a povestit Cornel despre începuturile businessului, într-un material publicat de obsevatorulph.ro, în noiembrie 2022.
Proiectul a avut la bază dorința lui Cornel Dinicu de a oferi familiei o viață mai sănătoasă, așa a luat naștere proiectul „Ferma Dacilor”.
De la un grajd de animale, la un complex cu 30 de camere
Totul s-a bazat pe nevoia familiei de a avea un loc de unde să se aprovizioneze cu hrană cât mai naturală.
Ferma a fost primul pas. Au achiziționat și animale și, un an de zile, au mers așa. Animalele sălbatice din zonă i-au decimat ferma de păsări și atunci a luat decizia de a schimba proiectul. Din grajdul de animale Cornel Dinicu a pus bazele unui restaurant.
„La partea de cazare am început cu 6 camere în clădirea unde este acum restaurantul. Ideea de început a fost că trebuia să doarmă undeva. Apoi s-au tot extins până au ajuns, în prezent, la 30 de camere și, evident, nu se vor opri aici. Avem și căsuțe în copac, căsuțe dacice…”, spune antreprenorul.
Proiectul s-a bucurat de recunoaștere și pe plan internațional odată cu vizita celebrului vlogger, Mark Wiens, venit în vizită în România. După câteva zile petrecute la Ferma Dacilor, a plecat mai mult decât încântat și, odată cu lansarea episodului „Insane Food Romania”, au început să curgă turiști străini din toate colțurile lumii, toți dornici de o experiență similară cu a lui Mark.
Cornel Dinicu, tatăl a cinci copii
Cornel are cinci copii, dintre care cel mai mare are 22 de ani, iar cel mai mic 4 ani. Cel mare este student și, în același timp, lucrează și la fermă, la afacerea familiei.
Cei mici urmează școală în București și vin la fermă în weekend, scria anul trecut Observator Prahovean.