UPDATE. VIDEO. Incendiu de proporții la Ferma Dacilor. A fost găsit cadavrul unui copil. Mai mulți turiști, dispăruți

Ultima actualizare:

UPDATE:  Trupul carbonizat al unui copil a fost găsit de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, relatează Agerpres.

În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute, fiind vorba despre încă doi copii şi cinci adulţi, care erau cazați la etaj în pensiunea Ferma Dacilor. Ei nu au fost găsiți printre persoanele care au reușit să se autoevacueze când imobilul a fost cuprins de flăcări. 

UPDATE:  Pompierii au constituit echipe de căutare-salvare pentru identificarea persoanelor dispărute în cazul incendiului care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani. Ar fi vorba despre opt turiști care nu sunt de găsit. Toți erau cazați la etajul pensiunii.

"Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare - salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp", informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

”Persoanele care nu se găsesc sunt persoanele care au fost la etaj”, a declarat şeful DSU.

Știre inițială:

15 echipaje de pompieri, patru ambulanțe SMURD și trei de la Serviciul de Ambulanță se află la Tohani unde este un incendiu de proporții. La ora 6.30 autoritățile au activat planul roșu de intervenție, după ce cunoscuta pensiune Ferma Dacilor a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul s-a extins cu repeziciune, fiind vorba despre o cosntrucție din lemn. Imaginile surprinse de localnici au ajuns pe internet. Doi oameni sunt răniți. Nu se știe dacă toate persoanele aflate în pensiune au reușit să se autoevacueze.

image

O femeie și un copil, răniți în incendiu

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie, relatează Agerpres.

La faţa locului au fost mobilizate zece autospeciale de stingere, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, dar şi patru ambulanţe SMURD şi trei de la SAJ, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

"În acest moment, două persoane sunt asistate medical la faţa locului, prezintă arsuri minore la nivelul membrelor superioare", a precizat sursa citată. Este vorba despre o femeie de 48 de ani și un adolescent de 16 ani.

Începând cu ora 6,29 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar în prezent se lucrează pentru lichidarea focului.

Nu se știe dacă au rămas persoane în interior

Până la acest moment nu au fost comunicate alte date referitoare la persoanele evacuate sau victime.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că este vorba despre o clădire construită din lemn şi este formată din parter şi mansardă.

Nu se ştie nimic despre persoanele aflate la mansardă, a spus prefectul.

"Chiar în aceste momente se lucrează pentru lichidarea unui incendiu de proporții care a cuprins un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD și trei SAJ”, a transmis ISU Prahova, scrie Telegrama.

Deocamdată nu există informații despre numărul persoanelor evacuate și nici despre eventuale victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net