UPDATE: VIDEO Tragedie uriașă la Ferma Dacilor. Bilanțul morților ajunge la 6. Două persoane sunt căutate

Ultima actualizare:

UPDATE: Pompierii au găsit încă o victimă, cea de-a șasea dintre cei opt dispăruți. Cu greu a fost identificat trupul carbonizat printre ruinele fostei pensiuni mistuită de incendiul devastator. Nu se știe deocamdată dacă aceasta a șasea victimă este un adult sau un copil, a declarat prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, la Antena 3. 

UPDATE: Pompierii au găsit în că un cadavru, iar bilanțul victimelor crește la cinci. Este vorba tot despre un adult. Căutările continuă printre rămășițele carbonizate din pensiunea mistuită de flăcări. În continuare sunt dispăruți doi copii și un adult. 

UPDATE: Bilanțul morților de la Ferma Dacilor crește. Pompierii au mai recuperat un cadavru. Este vorba tot despre un adult. În continuare sunt căutate încă patru persoane, dintre care doi sunt copii. În momentul izbucnirii incendiului opt persoane care se aflau la etajul pensiunii nu s-au mai putut evacua. 

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta.

Știrea inițială:

Se conturează o tragedie de proporții la Tohani, unde o pensiune cunoscută, Ferma Dacilor, a ars în totalitate într-un incendiu deosebit de violent. Până la această oră au fost găsite cadavrele carbonizate ale unui copil și doi adulți. Alte cinci persoane, între care doi copii sunt în continuare căutate. Printre cei dispăruți s-ar afla și fiul patronului pensiunii. Un incendiu devastator a izbucnit marți dimineață la pensiunea Ferma Dacilor, de la Tohani. Focul s-a extins cu mare repeziciune, construcția fiind integral construită din lemn. La ora 6.29 autoritățile au activat Planul Roșu de intrevenție, iar la fața locului au ajuns 15 mașini de pompieri și mai multe ambulanțe.

incendiu ferma dacilor jpg

Toți cei opt turiști dați dispăruți erau cazați la etaj

În jurul orei 9:10, trupul carbonizat al unui copil a fost găsit de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Câteva minute mai târziu a fost descoperit și trupul carbonizat al unui bărbat. Puțin după ora 10:00 a mai fost găsit trupul celui de-al doilea adult. Căutările continuă.  În total patru adulți și un copil sunt de negăsit.

Potrivit informațiior de la această oră, fiul patronului pensiunii s-ar număra printre persoanele dispărute.

În incinta clădirii afectate de incendiu se aflau 22 de persoane, dintre care 8 au fost date dispărute. Asa cum am comunicat pana în acest moment, dintre cele 8 persoane, 2 au fost găsite decedate”, a transmis ISU.

incendiu ferma dacilor3 jpg

Potrivit presei locale, la etajul pensiunii avea loc o petrecere privată , organizată de patron. Printre cei dispăruți s-ar afla și fiul acestuia

Incendiul a izbucnit la înainte de ora 6:00

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie începând cu ora 6.29, relatează Agerpres.

La fața locului au ajuns 15 echipaje de pompieri, patru ambulanțe SMURD și trei de la Serviciul de Ambulanță se află la Tohani.

Primii care s-au autoevacuat au fost turiștii cazați la parterul pensiunii. Două persoane, o femeie de 48 de ani și un adolescent de 16 ani au suferit răni.

"Până la acest moment, două persoane cu arsuri la nivelul feţei şi al membrelor superioare au fost asistate medical (conştiente). Totodată, pentru identificarea şi a altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp", a anunţat anterior Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele două victime care au fost asistate, cu arsuri minore, au fost transportate la UPU Ploieşti.

Ferma Dacilor este un operator economic cu funcţiuni de cazare şi restaurant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net