Răzbunarea, noua pistă în ancheta armei furate de la un militar din Constanța

Ultima actualizare:

După trei zile de la atacul asupra santinelei care păzea unitatea militară din Constanța anchetatorii bat pasul pe loc. Nici urmă de pistolul mitralieră cu 30 de gloanțe iar soldatul atacat își schimbă declarațiile și va fi supus detectorului de minciuni. Se ia în calcul și faptul că atacul ar fi avut la bază o răzbunare. 

Atacul a avut loc la unitatea militară de transmisiuni din Mamaia Sat. Foto: focuspress.ro
Atacul a avut loc la unitatea militară de transmisiuni din Mamaia Sat. Foto: focuspress.ro

Surse din cadrul Ministerului Apărării spun că nici ultima variantă a declarațiilor militarului, în care spunea că se uita pe telefon la o slujbă religioasă nu este credibilă iar acesta va fi supus unui test cu poligraful, detectorul de minciuni.  

Ultimele detalii din ancheta atacului de la unitatea MApN  

Polițiștii din Constanța și procurorii militari care îi asistă nu exclud nici o ipoteză și marți scafandrii căutau arma și muniția în Lacul Ciric din Iași. Nu se știe motivul pentru care arma este căutată în această zonă. Cu o zi în urmă, scafandrii împreună cu anchetatorii care se ocupă de caz au efectuat căutări în Canalul Dunăre Marea Neagră 

Potrivit replicaonline.ro, o nouă ipoteză a apărut în cazul militarului care a fost atacat și lăsat fără un pistol mitralieră în timp ce se afla în postul de pază de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat.  

Astfel, se ia în calcul și faptul că atacul ar fi fost pus la cale de către colegii sau foștii colegi ai santinelei din motive de răzbunare. Până acum, militarul a dat patru  declarații și în toate s-a contrazis, a fost incoerent. Ultima oară a recunoscut că nu era atent atunci când a fost atacat, că urmărea o slujbă religioasă pe telefon.  

Cum a fost deposedat de armă o santinelă de la o unitate MApN  

Amintim faptul că sâmbătă, 19 martie 2022, în jurul orei 20.15, un militar care era în serviciul de pază al unei unităţi militare de comunicaţii (Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică) din Mamaia-Sat a fost ”atacat prin surprindere“ de o persoană încă neidentificată 

Suspectul purta o cagulă pe cap şi era înarmat cu o armă albă, potrivit informațiilor furnizate de MApN. Militarul a „opus rezistenţă în confruntarea corp la corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe“, după care a sărit gardul unităţii militare şi a dispărut.  

În pofida deciziei de a institui imediat filtre în tot judeţul Constanţa, atacatorul nu a fost prins, așa că acestea au fost extinse la județele limitrofe dar fără succes.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net