România Vestului Sălbatic. Cum a reușit un bărbat să fure mitraliera încărcată a unei santinele

Incompetenţă, atac criminal sau înţelegere mafiotă. Anchetatorii nu exclud nici o ipoteză în privinţa incidentului de sâmbătă noapte, când santinela unei unităţi militare din Constanţa a fost deposedată de o mitralieră cu 30 de gloanţe. Atacatorul nu a fost prins încă şi umblă liber pe străzi.

Este primul atac de acest  gen din ultimii ani
Este primul atac de acest gen din ultimii ani

Era 20.15, sâmbătă, 19 martie, când la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat s-a dat alarma de gradul 0. Santinela de la intrare a anunţat comandanţii şi poliţia că a fost atacată în post de un bărbat cu cagulă care a reuşit să-i smulgă pistolul mitralieră şi să fugă cu el. În armă se afla un încărcător cu 30 de cartuşe.

Oraşul a fost împânzit de forţe de ordine şi s-au instalat filtre rutiere în Constanţa şi în staţiunea Mamaia, dar şi pe drumurile care merg spre localităţile învecinate Ovidiu, Lumina, Năvodari.

”În această seară, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi deposedat, prin violenţă, un militar, din cadrul unei unităţi militare din Mamaia Sat, de arma din dotare şi de un încărcător. Imediat după sesizare, s-au demarat activităţi specifice, printre care instituirea de filtre de control, în trafic”, este comunicatul oferit de reprezentanţii IPJ Constanţa, singurele declaraţii oficiale de până acum.

Oraşul este împânzit de filtre

image

Santinela a povestit că s-a luptat cu atacatorul care era înarmat cu o armă albă şi chiar l-a rănit în timpul luptei. Mai mult, suspectul nu a reuşit să fure şi celălalt încărcător de 30 de cartuşe aflat asupra militarului de pază. Cum orele au trecut şi atacatorul nu a fost prins, filtrele au fost extinse la nivelul judeţelor învecinate, iar grănicerii au primit ordin de vigilenţă sporită.

La 24 de ore de la faptă, anchetatorii nu aveau nici un indiciu cu privire la atacator. Tot ce se ştie provine de la militarul deposedat de armă şi camerele de luat vederi. Potrivit replicaonline.ro, imaginile indică că ar fi vorba de un bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,72-1,75.

Individul, în momentul în care a dat atacul, a tăiat gardul de sârmă ghimpată. Investigaţia urmează trei piste: fie santinela a adormit în post şi a fost surprinsă de atacator, fie există o înţelegere între suspect şi militar, fie atacul a fost dat de un bărbat care cunoaşte zona şi a pândit santinela când era într-un loc în care nu avea vizibilitate. Cert este că, după atac, suspectul a părăsit unitatea militară pe unde a intrat, adică a sărit gardul printr-un loc în care tăiase sârma ghimpată.

Ce trebuie să știți despre unitatea MApN atacată 

Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat este o unitate de logistică subordonată Statului Major al Forțelor Navale. Personalul de aici, civil și militar, se ocupă de realizarea, exploatarea și menținerea în funcțiune a sistemului de comunicații și informatică din zona Dobrogea pentru Statul Major al Forţelor Navale, Comandamentul Flotei, Flotila Fluvială şi Componenta Operaţională Navală. Unitatea militară era păzită de o singură santinelă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net