Reacția cardiologului din Iași acuzat că monta dispozitive medicale luate de la cadavre

Un medic inconștient care și-a bătut joc de pacienți sau un haiduc care încerca cu orice preț să salveze săraci. Cardiologul ieșean Dan Tesloianu din Iași a fost arestat după ce procurorii de la Parchetul General l-au acuzat că a montat unor pacienți dispozitive medicale luate de la cadavre sau obținute pe căi obscure. Medicul a rupt tăcerea și spune tuturor că el nu a făcut decât bine 

Doctorul Dan Tesloianu este acuzat de luare de mită
Doctorul Dan Tesloianu este reputat cardiolog la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași

Principalul vizat de ancheta procurorilor nu este oricine, este o persoană foarte cunoscută în lumea medicală din Moldova, dr. Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, medic primar cardiolog. Acesta a coordonat la Clinica de Cardiologie echipa care se ocupa cu implantarea dispozitivelor ce ajută la corectarea problemelor cardiace scrie adevărul.ro

Cum se apără doctorul Dan Tesloianu 

Chestionat de corpul de control al Ministerului Sănătății, doctorul Dan Tesloianu, de 52 de ani, susține că el știa că poate folosi și dispozitive provenite de la pacienți decedați. Ba chiar ar fi fost corect și ar fi menționat în fișele medicale că ar fi refolosit dispozitive implantate inițial altor pacienți. 

Cardiologul susține că nu au fost decât foarte puține cazuri de aparate luate de la cadavre și că majoritatea dispozitivelor implantate pacienților ar fi provenit din donații sau erau aparate oferite de producători din Statele Unite și Suedia - pentru demonstrații. 

Ce spun pacienții operați de doctorul Tesloianu 

O femeie de 74 de ani din Bacău este internată în stare gravă în clinica ATI de la Spitalul Județean. Acestei paciente, doctorul Dan Tesloianu i-a implantat un cardio-stimulator în august, anul trecut. La o lună după intervenție, pacienta a început să se simtă tot mai rău și a fost dusă de mai multe ori cu salvarea, la spital, în Iași și Bacău. 

”După o lună și jumătate starea mamei a început să se deterioreze foarte rău. Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze și au dus-o la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași” a declarat pentru stirileprotv.ro, Cristina Bârzu, fiica pacientei.  

La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal. Fiica femeii a venit acum din Italia să fie alături de mamă, după ce medicii au anunțat-o că este în stare critică. 

Alt caz, altă dramă, de data aceasta este vorba de un pacient din județul Iași, un bărbat de 42 de ani. Acesta declară că doctorul Tesloianu ar fi făcut tot ce i-a stat în putință ca să îl forțeze să își pună un stimulator.  

"Te-am pregătit pentru operație ca să pun implantul. El a refuzat, normal că a refuzat că i-a fost frică. Și domnul doctor l-a batjocorit, spunându-i că e un mare bețiv, că el nu o ocupă paturi pentru pacienți ca el, că o să îl trimită acasă” a dezvăluit soția pacientului pentru sursa citată.  

Acuzațiile procurorilor de la Parchetul General 

”Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală a PÎCCJ au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană fizică având calitatea de medic la un spital din municipiul Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, prevăzută de art. 297 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cp, (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, prevăzută de art. 48 Cod penal rap la art.24 alin.1 lit.b din Legea 50/1991 şi luare de mită prevăzută de art. 289 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net