Recensământul digital din 2022. Cum să beneficiezi de o zi liberă

Recensământul de anul acesta este unul cu totul aparte, fiind primul care se va desfășura în mediul digital. Ieri, primul recensământ digital a luat startul, iar persoanele ce se autorecensează pot beneficia de o zi liberă.

image

Așadar, dacă o persoană se autorecenzează poate beneficia de o zi liberă, indiferent dacă acesta lucrează în sistemul de stat sau privat. Cetățenii se pot autorecenza în perioada 14 martie - 15 mai 2022, iar aceștia vor beneficia de o zi liberă oferită de către stat, în schimb.

Ziua liberă are rolul de a încuraja persoanele să se înregistreze folosind formularul on-line pus la dispoziție de către Guvernul României. 

„Există două categorii de populaţie, cei care au adrese şi folosesc în mod curent sistemele de corespondenţă online intră pe adresa respectivă, completează chestionarul, iar la finalul înregistrării primeşte o confirmare a încheierii cu succes a operaţiunii şi, pe baza acestei confirmări va putea să beneficieze de acea zi liberă pe care, conform legii, statul o acordă celor care apelează la această metodă, pentru a încuraja recenzarea online. Pentru cei care nu au nici tehnologia necesară, nici adrese de e-mail şi de regulă nu folosesc instrumente de comunicare online, în fiecare localitate există puncte de autorecenzare asistată”, a declarat purtătorul de cuvânt al INS, Vladimir Alexandrescu.

O zi liberă pentru cetățenii ce se înregistrează

Recensământul va debuta prin preluarea datelor cu caracter personal din surse administrative și popularea bazei de date a RPL2021. Această etapă va lua sfârșit pe data de 13 martie, iar ziua următoare, etapa care prevede autorecenzarea va avea loc, unde cetățenii vor putea beneficia de o zi liberă, conform recensamantromania.ro

Pentru persoanele ce nu se înregistrează, datele acestora vor fi preluate în perioada 16 mai – 17 iulie 2022, în cea de-a treia etapă, prin intermediul interviurilor faţă în faţă, cu ajutorul tabletelor, pentru acele persoane/clădiri/locuinţe, pentru care nu s-au înregistrat online. 

În final, recensământul din anul 2022 se va sfârși în octombrie 2023, după ce toate datele au fost preluate și prelucrate. Datele provizorii se vor afișa în decembrie 2022.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net