Record de elevi cu media de admitere peste 9, nerepartizați la liceu

Premieră negativă la admiterea în liceu 2022. Pe 14 iulie, în urma repartizării computerizate în licee a elevilor, 15 elevi cu media de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu. Ba chiar s-a înregistrat în Cluj, un caz deosebit, un copil cu media 9, 57 care a rămas pe dinafară. Urmează a doua etapă a admiterii în liceu pe locurile rămase libere

Pe primul loc s-a clasat Colegiul de Informatică Tudor Vianu din București. Foto: facebook
Pe primul loc s-a clasat Colegiul de Informatică Tudor Vianu din București. Foto: facebook

După ultima medie de admitere, topul liceelor are pe prim ele trei locuri instituții de învățământ din București. Astfel, s-a intrat cu ultima medie 9,68 la Colegiul Național de informatică “Tudor Vianu”, pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Național “Sfântu Sava” cu 9,66, iar pe locul 3, Colegiul Național Gheorghe Lazăr unde s-a intrat cu ultima medie 9,63.

În total 6.852 de elevi au rămas nerepartizați la liceu după afișarea rezultatelor privind admiterea 2022. Astfel, 110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat. Este vorba despre nouă elevi din București, trei din Cluj, doi din Constanța și unul din Mureș. 143 de elevi au avut media de admitere peste 8. Doi dintre elevi au avut nota 10 la matematică la Evaluarea Națională, potrivit informațiilor oficiale.

Repartizarea computerizată în cifre

Elevii au completat pentru admiterea în liceu peste 2,3 milioane de opțiuni, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Educației scrie edupedu.ro. Nu mai puțin de 110.035 de absolvenți adică 94,13% au fost repartizați computerizat. Potrivit datelor ministerului Educației, 70 % dintre elevi au fost repartizați la una dintre primele 5 opțiuni, cel mai mare procent, adică peste 77.000 de elevi, 52,4% dintre elevi au intrat la una din primele 2 opţiuni, iar 42% dintre candidaţi au intrat la prima opţiune.

Ce se întâmplă cu elevii rămași nerepartizați la liceu

Potrivit edupedu.ro, în cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari

Peste 4.990 de locuri au rămas neocupate după prima etapă de repartizare la liceu 2022. Cererile de înscriere pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial. Peste 6.850 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net